Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2067 kez okundu. | Medya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Haziran 2015 - 05:50

İsrail basını çok sevindi, paralel cephe kına yaktı

Büyüt
Küçült
İsrail basını çok sevindi, paralel cephe kına
i

AK Partinin tek başına iktidar olacak oy oranına ulaşamaması, İsrail, Batı ve Paralel örgütte büyük sevinç-le karşılandı. İsrail, Güçlendik derken, La Repubblica ise Yeni Selahaddin Eyyübi durduruldu diye yazdı.

7 Haziran Genel Seçimlerinden yüzde 41 oy almasına karşın HDPye CHPden giden oylarla yüzde 13 alarak barajı aşması nedeniyle AK Partinin 13 yıllık tek parti iktidarını sürdürememesi, başta İsrail ve Paralel örgüt olmak üzere dünya basınında büyük sevinçle karşılandı. İsrail basını ile Paralel Yapının medyası da sevinç manşetleri attı. Haçlı İttifakı hem dışarı da hem de içeride sevinç gösterilerini gizleme gereği duymadı.

Hilal ülkesi için devrim

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğanı seçimler öncesinde açıkça hedefine koyan başta İngiliz ve ABD medyası da koalisyon için zafer çığlıkları attı. ABDli yayın organı Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, AK Partinin 2015 seçimlerinde hezimete uğradığını yazdı. ABDli New York Times de “Seçmenler ABD stili Başkanlık sistemini isteyen Erdoğanı azarladı” diye hakaret dolu yayına yer verdi. İngiliz yayın kuruluşu BBC “Türkiyenin iktidar partisi tahminlere göre meclis çoğunluğunu kaybediyor” diye haberlerini verdi. Amerikan Associated Press, AK Partinin güç kaybettiği vurgusunu yaparken, sevinç yaşayan Alman medyası da “HDP Mecliste AK Parti kaybetti” dedi. Almanyanın çok satan gazetesi Bild, ise “AK Parti kaybetti” diye yazdı. İtalyan gazetelerinden La Repubblica ise ‘Selahaddin Eyyübi durduruldu ifadesine yer verdi. La Repubblica gazetesi haberi baş sayfadan iki yorum yazısıyla verdi. Yorumda “Yeni bin yılın Selahaddin Eyyübisi son metroda durduruldu. Hilal ülkesi (Türkiye) için bir devrim” denildi.

İftira ve hakaret manşetleri

İsrail ve Batı basınında olduğu gibi Paralel Yapı medyasında da bayram havası hakimdi. Zaman, “Saraya, israfa, otoriterleşmeye millet yeter dedi” manşetiyle çıkarken, Cumhuriyet ise, “Al sana yeni Türkiye” diye nefret manşetiyle yayımlandı. Sözcü, Erdoğanın fotoğrafını Hitlerin hayatının son günlerinin anlatıldığı “Çöküş” filminin aynı ismini ve afişin benzerini Erdoğan için kullanarak, Paralel Yapı ile ortaklığını bir kez daha ilan etmekten çekinmedi. Taraf, Bugün ve Birgün de benzer hakaretlere yer verdi.

 

FİRAVUNLU LAFLAR

Paralel örgütün elebaşısı Gülenin açıklamaları da, İsrail ve Batı basınını aratmadı.  “Bugün milleti kurban edenler yarın olurlar millete kurban” diyen Gülen, “Bugün kötülük yapanlar, yarın öyle kötülüklere maruz kalacaklardır ki, hiç şüpheniz olmasın, ettiklerinin on katıyla Cenâb-ı Hak onlara azap edecek. Kıvranacak, gözlerini dikip sizin yüzünüze bakacaklar; medet dilenecekler kendilerini çok güçlü görenler. Firavun da kendini çok güçlü görüyordu; Hazreti Musa (aleyhisselam) ve bir avuç Musevî karşısında gark olup giderken, döndü sığındı ama artık iş işten geçmişti” dedi.

 

İsrail: Daha güçlendik geliyoruz

AK Partinin tek başına iktidarını engellemek için HDPye oy yağdıran CHP ve ona sonsuz medya desteği sağlayan Paralel Yapı,  7 Haziran seçimlerinden AK Partinin tek başına iktidar olamamasını sevinç gösterileriyle karşıladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın “One minute” çıkışıyla ve “Mavi Marmara” olayı ile Türkiyeden özür dilemek zorunda kalan İsrail, büyük sevincin ilk adresi oldu. İsrail medyası “Erdoğan gitti, artık daha güçlüyüz” manşetleriyle çıktı. İsrailde Netanyahu hükümetine yakın ‘İsrael Today gazetesi, “Erdoğana hayır denildi” başlığını kullanırken, Türkiyenin İsraile saldırarak oy toplamaya çalıştığını yazdı ve yeni dönemde Türkiye İsrail ilişkilerinin farklı olacağının altını çizdi, İsrailli turistlerin de artık İstanbula gideceği aktarıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024