Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3411 kez okundu. | Medya Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ağustos 2015 - 13:08

STARa bombalı tehdide soruşturma

Büyüt
Küçült
STARa bombalı tehdide
Star Medya Grubuna yönelik bombalı saldırı girişiminin ardından, terör örgütü MLKPden gelen 2. tehdit üzerine soruşturma başlatıldı.

 

Kemal Gümüş

STAR Medya Grubunun İstanbul İkitellideki merkez binasına 24 Temmuzda gerçekleştirilen bombalı saldırı girişiminin ardından terör örgütü MLKPnin yaptığı yeni saldırı tehdidinin yankıları sürerken, İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı resen soruşturma başlattı. Küçükçekmece Başsavcılığından yapılan açıklamada, Star Medyaya yönelik saldırılar üzerine TCK 314 (silahlı terör örgütüyle mücadele) kapsamında soruşturma açıldığı belirtildi.

 

Soruşturma kapsamında bombanın gazete binasına bırakıldığı 24 Temmuz günü ve öncesine ait çevredeki kamera kayıtları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince incelemeye alındığı, şüpheli kişiler üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Terör örgütü MLKP adına önceki gün yapılan açıklamada, 24 Temmuz günü gazete binasına yönelik bombalı saldırıyı, eski başkanları, şimdiki HPD Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ için yapıldığı belirtilerek, yeniden saldırı tehdidinde bulunulmuştu. Terör örgütü PKKnın internet sitesi Besta Nûçe üzerinden yapılan açıklamada, Star Medya sözcüleri, hesap sorma eylemlerinin yeniden kapılarını çalacağını ve her seferinde bu kadar şanslı olmayacaklarını unutmamalıdırlar” denilmişti.

 

Eskaderden geçmiş olsun ziyareti

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği, terör örgütü MLKP tarafından, Stara düzenlenen bombalı saldırı girişimini kınadı.  Dernek yönetimi, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrakı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.  Ziyarete, ESKADER Başkanı Şerif Ademir ile yönetim kurulu üyeleri Fatma Ersem Yargıcı, Haluk İmamoğlu ve Mehmet Nuri Yardım katıldı.

Sırtını PKKya dayamakta ısrarcı

Türkiye şehitlerine ağlarken, HDPli Figen Yüksekdağ, Şanlıurfada sırtını PKKya dayandığına dair konuşmasında yanlış hiçbir şey olmadığını ifade ederek, o konuşmanın arkasında durduğunu söyledi. Yüksekdağ şöyle konuştu: “Ben sırtımızı YPJye, YPGye ve PYDye yaslıyoruz dedim. Peki siz ne dediniz? Siz sırtınızı IŞİDe dayıyorsunuz. IŞİDe karşı halkların dayanışma çizgisi kazanması gerekiyor. Türkiye iktidarının sırtını ona yaslamaması ve elini PYDye uzatması, sırtını ona yaslaması gerekiyor. Bunun bedelini tüm bölge halkları ödüyor.”

Hakkında soruşturma başlatılmasına neden olan “sırtımızı YPGye dayıyoruz” sözlerinde ısrar eden Yüksekdağ, Türkiyeyi de aynı tutumu sergilemeye çağırarak tepki çeken açıklamasını yineledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024