Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 10337 kez okundu. | Array Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Ekim 2019 - 11:45

Başbuğ Yüce Divanda Yargılanacak

Büyüt
Küçült
Başbuğ Yüce Divanda
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yetkisini kullanarak Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanmaması yönünde karar verdiği ve AYM'nin önümüzdeki saatlerde kararı açıklayacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullanarak Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ’un Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) yargılanmasına izin vermedi. AYM’nin kısa sürede dosyayla  ilgili kararını açıklaması bekleniyor.

Konuyla ilgili Sozcu.com.tr’nin ulaştığı İlker Başbuğ’un avukatları, Anayasa Mahkemesi’nin dosya üzerinden inceleme yapacağını belirterek bir iki saat içinde kendilerine açıklamanın gelebileceğini açıkladı.

Bu arada Anayasa Mahkemesi kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yasadan gelen ‘Genelkurmay başkanlarını yargılamaya izni vermeme yetkisini’ kullanarak bunu bildirdiğini ifade etti.

AYM GÜNDEMİNE ALMIŞTI

Aralarında İlker Başbuğ'un da bulunduğu 235 sanık geçen temmuz ayında görülen FETÖ kumpası Ergenekon davasının karar duruşmasında beraat etmişti. Anayasa Mahkemesi, 31 Ekim Perşembe günü Genel Kurul gündemine, Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’un Yüce Divan yargılamasını almıştı.

BAŞBUĞ YENİDEN YARGILANMA SÜRECİNDE MECLİS’İ İŞARET ETMİŞTİ

Başbuğ, Ergenekon kumpasında yargı süreciyle ilgili “Burada kimse af istemiyor. Benim zaten Yüce Divan’da yargılanmam lazım. Ama bunun ötesinde çok ciddi mağduriyetler var. Yapılacak bir düzenlemeyle yeniden tutuksuz yargılama yolu açılmalıdır. Bunu yapacak olan Meclis'tir. ” demişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024