Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3261 kez okundu. | Medya Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Ağustos 2015 - 13:13

Hürriyetin reyting hilesi

Büyüt
Küçült
Hürriyetin reyting

Hürriyetin, internet sitesi istatistiklerinde hile yaptığı ortaya çıktı. İnternet reyting ölçüm firması Comscorea göre site, sadece geçen nisanda 500 milyon fazladan sayfa görüntüleme saydırmış. 6 aydır sitesine daha çok ziyaretçi gelmiş gibi gösteren Hürriyetin bu oyunu, ABDden döndü.

İnternet haber siteleri arasında kıyasıya devam eden reyting yarışında, hile skandalı patlak verdi.Hürriyetin, internet sitesinin ziyaretçi sayılarıyla ilgili istatistiklerle oynadığı anlaşıldı. ABDde internet reyting sayımı yapan güvenilir Comscore firması, hurriyet.com.tr in site ziyaretçi ve sayfa görüntüleme istatistiklerinde fazladan sayım yapıldığını belirledi. Böylece 6 aydır sitesine daha çok ziyaretçi gelmiş gibi gösteren Hürriyetin bu oyunu, ABDden dönmüş oldu.   RESMİ YAZIYLA DUYURU Comscore bu tespitini bir de duyuru ile açıkladı. Duyuruda Hürriyetin güncellemeden sonra gerek tekil ziyaretçi gerekse de sayfa görüntüleme rakamlarındaki fark dikkat çekiyor. Sabah a yer alan habere göre site, mart ve nisan 2015 e sayfa görüntülenme sayısını 500 milyon fazla göstermiş. Diğer 4 ayda da ciddi oynamalar mevcut… Yenilenen verilere göre; Hürriyet, Nisan 2015 e fazladan yüzde 14.22, Mayıs 2015 e 12.38, Mart 2015 e 4,46, Şubat 2015 e 2,78, Ocak 2015 e 5,24 ve Aralık 2014 e 2.60 tekil kullanıcı saydırmış. Comscore rakamlarına göre bu hileye rağmen Hürriyet yine de en çok ziyaret edilen site unvanını eline alamadı.
REKLAM PAYI İÇİN ÖNEMLİ Tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de reklam verenler ABDli Comscoreun verilerini esas alarak bütçelerini kurguluyorlar. Comscore firmasının bir yazılım açığını bulduğu zannedilen hurriyet.com.tr de bu açığı kullanarak ölçümlerde uzun süre kendisini olduğundan yüksek değerlerde gösterdi ve böylelikle reklam payından daha yüksek gelir elde etti. Hürriyetin internet tıklanmalarındaki artış, en yakın rakipleri tarafından da şaşırtıcı bulunmuştu. Durumu fark eden Amerikalı firma, hurriyet. com.tr in listedeki son 6 aylık ölçümlerini düşürdü.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024