Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 2861 kez okundu.
Yazının Tarihi :   09 Ocak 2024 - 03:21:41

SOKAKTA Kİ ŞİDDET

Büyüt
Küçült
SOKAKTA Kİ

İsmail Kaya (Šarić)

 


 


 


Her gün, her akşam haberlerde 3. Sayfa haberleri; trafikte yol verme kavası cinayetle sonuçlandı, otopark kavgası cinayetle son buldu, boşandığı eşini ve çocuklarını hunharca katletti, takıntılı sevgili kendinden ayrılmak isteyen kadının yüzüne kezzap döktü, husumetli iki grup birbirine girdi iki ölü üç ağır yaralı, öğretmen okulda öğrencisini istismar etti, İslami vakıfta çocuk istismarı, 13 yaşında kız çocuğu kendinden 15 yaş büyük biriyle nişanlandırıldı ve bunun gibi nice haberler.   Bu kadar çok adi adli vakaların artması sizin de dikkatinizi çekmiştir. Hiç kimsenin bir diğerine tahammülü kalmadı, kimse başka bir kimseye az öte gider misin diyemiyor. Toplum patlamaya hazır bir bomba gibi.


Bu tip haberler akıllı cep telefonları yaygınlaşmadan evvel daha az yayınlanıyordu. O zaman insanlar birbirlerine daha fazla tahammül ve saygı gösteriyorlardı. Çünkü ellerinde bu teknoloji yok iken insanlar birbirleri ile daha iletişim halinde, daha bir sosyal varlık idiler. Akıllı telefon teknolojisi yaygınlaştıkça toplumca bireyselleştik, anti sosyal bir varlık olduk, kimyamız bozuldu, kimselere tahammülümüz kalmadı, bu telefonlarda ki içerikler ruh halimizi bozdu.


İnsanlığımızı bozan sadece akıllı telefonlar mı? Elbette hayır, televizyon dizilerine ne demeli? Pek çok TV dizisi de uygunsuz içerikleri ile de toplumsal ahlakı bozmakta yarışmaktadırlar. Bunun yanı sıra gazete ve dergilerin büyük bir kısmı uygunsuz yayın ve içerikleriyle toplumun dejenere olmasına katkı sunmaktadırlar. Bütün bunların yanında adaletsiz gelir dağılımı da eklenince sokakta ki şiddetin fotoğrafı ortaya çıkıyor. Öyle ise ne yapmalı? Öncelikle bu olumsuz durumun farkındalığında olup, ağlayan bebelerimizin eline cep telefonlarını vermeyeceğiz. Erken yaşlarda çocukların ellerine telefon vermeyeceğiz. Çocuklarımızı internetin zararlı içeriklerinden koruyup, bilgisayar oyunlarına kısıtlama getireceğiz. Uygunsuz içerikli TV dizilerini izlemeyeceğiz, çocuklarımıza da izletmeyeceğiz. Bu kısıtlamaların yanında çocuklarımızla, eşimizle, akrabalarımızla, dostlarımızla, komşularımızla daha çok iletişim kurmaya çalışıp insanlığımızın gereği sosyalleşmeye özen göstereceğiz.


Selam ve dua ile…


İsmail Kaya – Šarić


09.01.2024


 

E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024