Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4998 kez okundu. | Medya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Ağustos 2015 - 11:29

Ethem Sancak hakkındaki 1345 haber YALAN

Büyüt
Küçült
Ethem Sancak hakkındaki 1345 haber

Karalama ve algı operasyonunda mhir Doğan Grubu ile Paralel örgüt yayın organlarının asılsız haberlerle hedef aldığı Esmedya Grup Başkanı Ethem Sancak hakkında yayınlanan 1372 haberden 1350sinin gerçek dışı olduğu mahkeme kararlarıyla tespit edildi. Aynı yayın organları, mahkemenin Yalan haberleri kaldırın kararına karşı da yeni yalan kampanyası başlattı.

Paralel yapı ve Doğan grubu sahip olduğu gazete ve televizyonlarla milli yayınlar yapan ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Sancak hakkında yaptığı yayınlarının tamamına yakınının gerçekdışı olduğu hukuken de belgelendi. 2014 yılından bu yana Ethem Sancak hakkında yayınlanan 1.372 yayından 1.345sinin gerçek dışı ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu tespit edildi. Ethem Sancakın avukatının talebini değerlerdiren Sulh Ceza Hakimliği, yayınlardaki gerçek dışı ve kişilik haklarına saldırı niteliği taışıyan içeriklere yayın yasağı getirdi.

2014 yılında 164ü gerçek dışı

ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak hakkında periyodik karalama ve gerçek dışı haberler üzerine harekete geçen avukatlar, 2014 yılında Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmış 185 adet içerik hakkında “içeriğe erişimin engellenmesi” ve “içeriğin yayından çıkarılması” talebiyle  Sulh Ceza Hakimliklerine başvuruda bulundu. Söz konusu yayınları inceleyene Sulh Ceza Hakimlikleri 164 içeriğin “gerçek dışı olduğu ve kişilik hakkı ihlali niteliğinde olduğu” gerekçesiyle “içeriğe erişimin engellenmesi” ve “yayından çıkarılmaları” kararı verdi.

2015te de 1.181i gerçek dışı

Gerçek dışı yayınların devam etmesi ve 2015 yılında da yapılan şikayetler üzerine internette yayınlanmış olan 1.187 içerik hakkında, “içeriğe erişimin engellenmesi” ve “içeriğin yayından çıkarılması” talebiyle Sulh Ceza Hakimliklerine başvuruda bulunuldu. Şikayetleri değerlendiren Sulh Ceza Hakimlikleri 1.181 içeriğin “gerçek dışı” ve “kişilik hakkı ihlali niteliğinde” olduklarını tespit etti. Söz  konusu yayınların da gerçek dışı ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunun tespit edilmesi üzerine “internet içeriğine erişimin engellenmesi” ve “yayından çıkarılmaları” yönünde karar verildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024