Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1774 kez okundu. | Medya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2015 - 12:08

Hürriyet Kısırkaya provokasyonuna devam ediyor

Büyüt
Küçült
Hürriyet Kısırkaya provokasyonuna devam
Hürriyet Gazetesi, Güzin Abla köşesini eylemci toplamaya adadı. Kısırkaya yalanları üzerinden İBBye savaş açan Güzin Abla köşesi, son yaptığıyla alay konusu oldu

 

Toplumsal duyarlılıkları provokatif haberlerle eyleme dönüştürüp her olaydan “Gezi” çıkarma hevesiyle yanıp tutuştuğu gözlenen Hürriyet Gazetesinin bugün yayınlanan nüshasında daha önce eşine benzerine rastlanılmamış bir skandala imza atıldı. 

Hürriyetin magazin eki Kelebekte yayınlanan “Güzin Abla” köşesi bir günlüğüne  “dök içini rahatla” formatından çıkartılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin “Kısırkaya Hayvan Barınağı”nı bahane eden marjinal grupların eylem çağrısına tahsis edildi.

Gazetenin, Kısırkaya Hayvan Barınağı ile ilgili daha önce 100 defa yalanlanan, çürütülen ve akla mantığa aykırı yalan dolan iddialar üzerinden sürdürülen provokasyon çabalarına, eline yüzüne bulaştırarak destek verme gayreti şaşkınlıkla karşılandı. 

ISRARLA YALANDA DİRETİYORLAR

Çünkü o aceleci görünen, telaşla yapılmış izlenimi veren eylem çağrısında Kısırkaya Hayvan Barınağının bir soykırım merkezi olacağı kesin bilgi gibi yansıtılıyor.

Metinde “Kısırkayada inşa edilen merkezin iddia edildiği gibi bir hizmet ya da düşkün hayvan bakım merkezi değil daha önce eşi benzeri görülmemiş boyutta bir tecrit ve soykırım alanı olacağı ortada” şeklinde bir ifade yer almakta.

KAN DONDURAN İDDİALAR YALANLANMIŞTI

Oysa Kısırkayada hayvanların büyük fırınlarda yakılarak soykırıma tabi tutulacağı gibi kan donduran iddialarla provokasyon yapanlara karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi kapsamlı bir açıklama yapmış ve iddiaları tek tek çürütmüştü.

İBBnin açıklamasında, Kısırkaya Hayvan Barınağının Avrupa Yakasındaki tüm ilçe belediyelerine hizmet vermek üzere kurulduğu ve Avrupa Yakasındaki tüm ilçe belediyelerinin veterinerlerinin (CHPli Beşiktaş, Şişli, Silivri, Çatalca, Bakırköy, Sarıyer, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar Belediyelerinin veterinerleri dahil) bölgelerindeki sokak hayvanlarının tedavilerini bu merkezde yapabilecekleri kesin ve net şekilde ifade edilmişti…

İBB bu açıklamasıyla, bir bakıma “ Ey provokatörler, bu merkezde soykırım yapılacağını iddia ediyorsunuz ama biz açıkça CHPli ilçe belediyelerinin tüm veterinerleri 7 gün 24 saat bu merkezde çalışabilir” diyoruz… Yani saklayacak gizleyecek bir şeyimiz yok… Eğer iddia ettiğiniz gibi bir olumsuzluk ortaya çıkarsa bunu zaten CHPli belediyelerin elemanları görecek… Daha neyin provokasyonunu yapıyorsunuz” mesajını vermişti. 

İBBnin açıklamasında ayrıca Kısırkayada yapılacak işlemlerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde “Topla, aşıla, kısırlaştır, işaretle ve aldığın yere bırak” sisteminden ibaret olduğu vurgulandı.

Aynı açıklamada 20 bin köpeğin aynı anda Kısırkayada barınmayacağı, 20 bin sayısının 1 yıllık toplam kısırlaştırma kapasitesi olduğu ifade edildi. Hatta bu durum daha sonra Belediye Başkanı Kadir Topbaşa “Sayın Başkan siz Kısırkayanın 20 bin kapasiteli olacağını söylemiştiniz ama İBBnin açıklamasında 20 bin sayısının bir yıllık kısırlaştırma kapasitesi olduğu ifade edildi, bir çelişki yok mu” diye soruldu… Başkan Topbaş bu soruya açık yüreklilikle yanıt verdi ve “Evet daha önce böyle bir ifade kullanmıştım ama yanlış anlaşıldığını görüyorum, doğrusu 20 bin sayısının bir yıllık kısırlaştırma kapasitesi olduğudur” dedi…

Bununla da kalınmadı, “Köpekler burada üşüyecek” iddiası “Merkez alttan ısıtmalı” bilgisiyle çürütültü…

Köpeklerin betonarme alanlarda tecrit hayatı yaşayacağı yalanı ise “ Köpeklerin geniş bahçeli ve toprak zeminli alanlarda 20şerli gruplar halinde kısırlaştırılmalarından sonra sadece 1 hafta bu merkezde tutulacağı, ardından nereden alındılar ise oraya bırakılacakları en düşük algı düzeyine göre anlatıldı.

ADIM ADIM İŞLEM ŞÖYLE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Örneğin; Avcılar Deniz Köşkler mevkiinde bir sokak köpeği bulunur. CHPli Avcılar Belediyesinin veteriner ekibi bu köpeği alıp tedavisi için Kısırkaya Barınağına getirir. Bu barınaktaki kısırlaştırma işlemini CHPli Avcılar Belediyesinin veterinerleri yapar. Köpek bu tedavisinin ardından 1 hafta barınakta misafir edilir. Sonra aynı CHPli Avcılar Belediyesinin veterinerleri bu köpeği ilk buldukları yere yani Deniz Köşkler mevkiine bırakır. Böyle yapmak zorundadır. Çünkü Hayvanları Koruma Kanunu bunu açıkça emreder. Bunun dışında bir işlem yapılması kanuna aykırıdır hiçbir idare bunun aksini yapıp hakim karşısına çıkmak istemez. Şimdi bu örnekten yola çıkarak “Aaaaa bak sadece Avcılar Belediyesinin veterinerleri filan” diyecek olanlar için biraz daha açalım… Avrupa Yakasındaki tüm CHPli ilçe belediyelerinin veterinerleri Kısırkayada istedikleri zaman, istedikleri kadar bulunabilecekler…

Gerçekler bu kadar açık, seçik, net iken ısrarla “Hadi gidelim Büyükşehir Belediyesinin önünde hayvanseverlik maskesi altında eylem yapalım, sağı, solu dağıtalım” şeklinde provokasyonda ısrar edilmesi iyi niyet sınırlarının dışına çıkıldığı izlenimini verdi. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024