Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2521 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2018 - 09:03

İBBden İstanbul için tarihi ihale!

Büyüt
Küçült
İBBden İstanbul için tarihi
İBB, kültür varlıklarının mevcut durumlarını tespit edecek araştırma için ihale açtı. İstanbul’un kültür varlıklarının envanterini güncellemek adına 31 ilçede yürütülecek çalışmalar ile 7 bin 120 olan tescilli kültür varlığı sayısının 8 bine yükselmesi öngörülüyor

Ä°BB, kültür varlıklarının tespiti için harekete geçti. Ä°BB Kültür Varlıkları Daire BaÅŸkanlığı Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü, ‘Ä°stanbulun 31 Ä°lçesinde Kültür Varlıklarına Ä°liÅŸkin Envanter Verilerinin Etüt Edilmesi, Güncellenmesi ve DeÄŸerlendirilmesi adı altında 14 Mayıs 2018 tarihli hizmet alım ihalesi açtı. Taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli, anıt ve sivil mimarlık örneÄŸi yapıların güncel durumlarının tespit edilmesi, güncel fotoÄŸraflarının envanter fiÅŸlerine iÅŸlenmesi, verilerin Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu arÅŸivlerindeki bilgiler ve mevcut verilerle birleÅŸtirilmesi, raporlandırılması ve envanter fiÅŸlerinin kitap haline getirilmesi iÅŸlemleri yapılacak. Henüz yasal koruma altına alınmamış olan kültür varlıkları ise tescilinin yapılması için ilgili Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna önerilecek.

Gazete Habertürken Mehmet Demirkaya ın haberine göre çalışmalar daha önce kültür varlıkları envanter araştırması yapılmış olan Fatih, Eyüp, Beyoğlu, Şişli, Adalar, Kadıköy, Üsküdar ve Şile dışında kalan 31 ilçede yapılacak. 31 ilçede, İBB Şehir Planlama Müdürlüğünün verilerine göre, toplam 7 bin 120 adet tescilli kültür varlığı bulunuyor. İhale şartnamesinde güncel olmayan bu verilerin, tarihsel kaynaklar ve kurul araştırmaları neticesinde artacağı hesaba katılarak, 8 bin envanter fişi hazırlandı.

 

 

UZMAN EKÄ°PLER

Söz konusu ihalenin teknik ÅŸartnamesinde iÅŸin amacı ise şöyle açıklandı: “Ä°stanbulda kültürel mirasın korunması kapsamında, kültür varlıklarının rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri ve bunların uygulamalarına yönelik olarak yapılacak çalışmaların öncesinde, söz konusu varlıkların mevcut durumlarının tespit edilmesi ve deÄŸerlendirmelerin ayrıntılı etütlere dayandırılması gerekmektedir. Kültür varlıklarının proje ve uygulamalarına yönelik çalışmalarda gerekli güncel envanter bilgisi ve veri tabanını oluÅŸturmak üzere, kültür envanterinin derlenmesi, yapılacak alan çalışmasıyla bilgi ve verilerin güncellenmesi, etüt edilmesi ve analizlerinin yapılması gerekmektedir.”

Araştırmalar restorasyon alanında uzman, en az 5 yıl deneyimli 1 öğretim görevlisinin danışmanlığında, 2şer kişiden oluşan en az 11 ekip tarafından yürütülecek. Ekiplerde restorasyon uzmanı 1 mimar olacak. Projede en az 9 sanat tarihçisi, restoratör veya arkeolog ile 7 şehir plancısı bulunacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024