Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 842 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Kasım 2023 - 07:32

İstanbul da Sağanak ve fırtına 1 can aldı

Büyüt
Küçült
İstanbul da Sağanak ve fırtına 1 can
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, etkili olan sağanak yağmur ve fırtınada Kağıthane'de direk devrilmesi sonucunda bir kişinin kaldırıldığı hayatını kaybettiği bildirildi. Hayatını kaybeden kişi henüz 20 yaşındaki kurye Muhammed Ela çıktı.

Ä°stanbul'da son birkaç gündür etkili olan olumsuz hava koÅŸulları etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü Ä°stanbulluları hava durumuna karşı sıklıkla uyarırken Ä°stanbul ValiliÄŸi bugün acı haberi paylaÅŸtı.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre saÄŸanak ve fırtına Ä°stanbul'da 1 can aldı.

20 YAÅžINDAKÄ° KURYE HAYATINI KAYBETTÄ°

Kağıthane 4. Levent semti Emniyetevler Mahallesi’nde saat 01.30 sıralarında yaÅŸanan olayda öÄŸrenilenlere göre 20 yaşındaki kurye Muhammed Ela cadde üzerindeki aydınlatma direÄŸinin yanında durdu. Bir süre sonra fırtınanın etkisiyle yerinden sökülen direk kuryenin üzerine devrildi. Kuryenin ağır yaralandığı olayda ihbar üzerine saÄŸlık, itfaiye ve polis ekibi geldi.

Son Dakika... Ä°stanbul ValiliÄŸi açıkladı: SaÄŸanak ve fırtına 1 can aldı. Ölen kiÅŸinin kimliÄŸi belli oldu

Ağır yaralı kurye olay yerinde ilk müdahalenin ardından Seyrantepe semtindeki ÅžiÅŸli Hamidiye Etfal EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne kaldırarak tedavi altına aldı. Hemen ameliyata alınan genç yapılan tüm müdahaleler raÄŸmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme baÅŸlatıldı.

 

Ä°STANBUL VALÄ°LİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle Ä°stanbul’da meydana gelen olaylara yer verilen açıklamada, "Ä°stanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen havalimanında seferler planlandığı ÅŸekilde devam etmektedir. Ä°DO 7, BUDO 5 olmak üzere toplam 17 sefer olumsuz hava ÅŸartları sebebi ile iptal edilmiÅŸ, boÄŸaz trafiÄŸi iki yönlü trafiÄŸe kapatılmıştır. Ekiplerimiz, Ä°stanbul genelinde 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 aÄŸaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale etmiÅŸtir. Saat 01.07 de Bakırköy Ä°lçesi Zeytinburnu sahilinde 'Kadriye Ana' isimli yakıt yüklü gemi kıyıya yakın bölgede karaya oturmuÅŸ olup, gemi mürettebatı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edilmiÅŸtir. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır. Saat 02.44'de Kağıthane Emniyet Evleri Mahallesi Büyükdere Caddesi'nde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiÅŸtir. Saat 10.42'de Eyüpsultan Ä°lçesi Esentepe Mahallesi GaziosmanpaÅŸa caddesi üzeri inÅŸaat alanında meydana gelen toprak kayması sonucunda 3 adet gecekondu tedbir amaçlı boÅŸaltılmış, evlerde yaÅŸayan vatandaÅŸlar otellere ve misafirhanelere yerleÅŸtirilmiÅŸtir" ifadelerine yer verildi.

 

3 GECEKONDU TEDBÄ°R AMAÇLI BOÅžALTILDI

Valilik tarafından yapılan açıklamada fırtına ve ÅŸiddeti yağışın etkisiyle Kağıthane'de direÄŸin devrilmesi sonucu 1 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, Eyüpsultan'da ise inÅŸaat alanında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 gecekondunun tedbir amaçlı boÅŸaltıldığı, evlerde yaÅŸayanların ise otellere ve misafirhanelere yerleÅŸtirildiÄŸi duyuruldu.

28 Kasım'da Ä°stanbul’da Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü verilerine dayanılarak, yağış ve fırtınaya baÄŸlı oluÅŸabilecek olumsuzluklara karşı sarı kodlu uyarı yapıldığının belirtildiÄŸi açıklamada, kentin yapılan uyarıya paralel olarak salıyı çarÅŸambaya baÄŸlayan gece saatlerinde, fırtına ve yağışın etkisi altına girdiÄŸi ifade edildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024