Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 591 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Kasım 2023 - 07:23

İstanbul için ''beyaz'' alarm

Büyüt
Küçült
İstanbul için beyaz
AKOM İstanbul'a hafta sonu soğuk ve yağış uyarısı yaptı.

Ä°BB AKOM verilerine göre Ä°stanbul'da hafta sonu soÄŸuk ve yağışlı hava etkisini gösterecek.

 

Rüzgârın Cumartesi günü fırtına (40-60km/s), Pazar günü ilk saatlerden itibaren ise kısa süreli hamlelerle tam fırtına (80-100km/s) ÅŸiddetinde eseceÄŸi belirtiliyor. Sonrasında 8-10 derecelik ani sıcaklık düÅŸmesi ile birlikte kuvvetli saÄŸanak yaÄŸmur geçiÅŸleri yaÅŸanması bekleniyor. Yağışların ÅŸehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde görülebileceÄŸi tahmin ediliyor. 

LAPA LAPA KAR YAÄžABÄ°LÄ°R

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, ''Hafta sonu Bulgaristan'da çok yoÄŸun bir kar yağışı olacak ve bu yağış Türkiye'ye gelecek'' dedi.

 

Önce kuvvetli saÄŸanak ardından rüzgar ve kar yağışının beklendiÄŸini belirten Çalışkan sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Ä°stanbul'da cumartesi gece saatlerinden itibaren karayel güçlenerek fırtınaya dönüÅŸecek. Fırtınanın hızı 100 kilometreye çıkabilir. Cumartesi gecesi çok ÅŸiddetli yağışla beraber Ä°stanbul ve Trakya bölgesinde sel tehlikesi bulunuyor.

Pazar sabah saatlerinden itibaren bu yaÄŸmurun ardından karayele dönen rüzgarla kar yağış baÅŸlayacak. Åžu anki tahminlerde kar yağışının gün boyu süreceÄŸi görülüyor. Åžehrin yüksek kesimlerine lapa lapa kar yaÄŸabilir."

‘BOMBA SÄ°KLON’ RÄ°SKÄ°! HAVA SICAKLIKLARI ANÄ°DEN ÇAKILACAK

Hava Forum sosyal medya hesabında yapılan açıklamada ise ‘Bomba Siklon’ uyarısında bulunarak cumartesi gününe iÅŸaret edildi:

"’Bomba Siklon’ olarak ifade edilen kuvvetli rüzgar ve meteorolojik hadiseler barındıran olay Türkiye'ye doÄŸru yaklaşıyor. Cumartesi gecesi ve pazar akÅŸam arası yurt genelinde "hızlı ve öfkeli" hava olayları yaÅŸayacağız. Ä°stanbul'da cumartesi lodosla 19-20 derecelere çıkan sıcaklık, pazar gecesi 0 derecelere inecek. 24 saat içinde çok sert bir çakılma bekliyoruz. Fakat sıcaklık düÅŸtüÄŸü anlarda yağış beklenmediÄŸi için kuru soÄŸuk olacak gibi duruyor. GeliÅŸmeleri takip ediyoruz, cuma daha net konuÅŸabileceÄŸiz.”

 METEOROLOJÄ° DE UYARDI

 Öte yandan Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü tarafından yapılan son deÄŸerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Manisa, Denizli, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yaÄŸmur ve saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların; MuÄŸla çevreleri ile Ä°zmir'in kuzey, Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doÄŸu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceÄŸi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIÄžI: Kuzey kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diÄŸer yerlerde önemli bir deÄŸiÅŸiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLÄ° YAÄžIÅž UYARISI: Yağışların; MuÄŸla çevreleri ile Ä°zmir'in kuzey, Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLÄ° RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-70 Km/saat) olarak esmesi beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ä°stanbul ,Akom ,Kar ,Haftasonu , Ä°stanbul





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024