Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1036 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Åžubat 2024 - 11:39

Galata Kulesi Bir Aylığına Ziyarete Kapatılıyor

Büyüt
Küçült
Galata Kulesi Bir Aylığına Ziyarete
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Galata Kulesi'nin 23 Şubat tarihinden itibaren bir ay süreyle ziyarete kapatılacağını duyurdu. İstanbul'daki tarihi kulede depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları yapılacağı belirtildi.

 

-GÖÇMEN KUÅžLARIN YUVASINA ASLA ZARAR VERÄ°LMEYECEK-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamada kuledeki onarma çalışmaları nedeniyle 8. katın Kasım 2023'te ziyarete kapatıldığı hatırlatılarak 23 Åžubat'ta baÅŸlayacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Bakanlık açıklamasında ÅŸu ifadeler yer aldı:

 

"Galata Kulesi'nin çatı onarımı çalışmaları dolayısıyla Kule'nin 8. katı Kasım 2023'te ziyarete kapatılmıştır. Süreç içerisinde kulenin aleminin konservasyonu tamamlanmış, alem 20 Åžubat 2024 tarihinde orijinal yerine yerleÅŸtirilmiÅŸ; yapının beden duvarında ve zemininde ise jeoradar çalışmaları gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Tespit edilen detaylar doÄŸrultusunda yapının dış cephe onarımı da yapılacaktır.

Restorasyon çalışmaları sırasında Galata Kulesi beden duvarlarında bulunan 400'e yakın göçmen kuÅŸ yuvasına asla zarar verilmeyecek; tüm uygulamalar kuÅŸ yuvaları ve ebabil kuÅŸlarının göç mevsimi gözetilerek gerçekleÅŸtirilecektir. Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarım çalışmaları sebebiyle, 23 Åžubat 2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle ziyarete kapalı bulundurulacaktır."





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024