Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1464 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2021 - 13:18

AKOM dan İstanbul İçin Sibirya Soğuğu Uyarısı

Büyüt
Küçült
AKOM dan İstanbul İçin Sibirya Soğuğu
Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının çarşamba akşam saatlerine kadar azalarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde İstanbul genelinde karla karışık yağmur yağışlarının yaşanacağı belirtildi.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre çarÅŸamba akÅŸam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden Sibirya kökenli yeni bir soÄŸuk hava dalgasının Marmara Bölgesi’ne giriÅŸ yapması bekleniyor.

AKOM’dan yapılan açıklamada bugün 15 dereceler civarında seyreden sıcaklıkların, çarÅŸamba günü akÅŸam saatlerine kadar azalarak kış deÄŸerlerine gerileyeceÄŸi ve kent genelinde karla karışık yaÄŸmur ile kar yağışı geçiÅŸleri yaÅŸanabileceÄŸi aktarıldı.

'Soğuk hava dalgasının cuma sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor'

AKOM’dan yapılan bilgilendirilmede ÅŸunlar kaydedildi:

"Pazartesi (bugün) il genelinde aralıklarla saÄŸanak, yer yer gök gürültülü saÄŸanak yaÄŸmur geçiÅŸlerinin yaÅŸanacağı, sıcaklıkların 15 dereceler civarında seyredeceÄŸi tahmin ediliyor. Salı (yarın) günü rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi (40-60km/s) ile birlikte sıcaklıkların 4-8 derece aralığına gerileyeceÄŸi, beraberinde saÄŸanak yaÄŸmur geçiÅŸlerinin yaÅŸanması bekleniyor. ÇarÅŸamba gün boyu aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların akÅŸam saatlerinden itibaren (22:00) Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soÄŸuk hava ile birlikte sıcaklıklar, 1 dereceler civarına gerileyecek. Beraberinde görülecek yağışların karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Sibirya kökenli soÄŸuk hava dalgasının cuma sabah saatlerine kadar etkili olmaya devam edeceÄŸi, ardından bölgeyi terk edeceÄŸi tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta sonu itibari ile sıcaklıkların tekrardan bahar deÄŸerlerine yükselmesi bekleniyor."



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024