Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2732 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mayıs 2018 - 10:43

Taksim Meydanı da Birlik Sofrası kuruldu

Büyüt
Küçült
Taksim Meydanı
da Birlik Sofrası
Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Beyoğlu İftarı Taksim Meydanı’nda gerçekleştirildi.

 

BeyoÄŸlu Belediye BaÅŸkanı Ahmet Misbah Demircanın ev sahipliÄŸinde düzenlenen iftar programına; Türkiyedeki Ruhani liderler ve Konsolosların yanı sıra Ä°ÅŸ, Kültür, Sanat, Spor ve Medya dünyasından önemli isimler katıldı. Ramazan ayının ruhuna uygun tasavvuf müziÄŸi eÅŸliÄŸinde ezanın okunmasını bekleyen misafirler, daha sonra hep birlikte dua ederek oruçlarını açtı. Binlerce kiÅŸinin hep birlikte iftar yaptığı program ile BeyoÄŸlundan tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı gönderildi.

BUGÃœN TAKSÄ°M MEYDANI IÅžIL IÅžIL

BeyoÄŸlu Belediye BaÅŸkanı Ahmet Misbah Demircan gecede yaptığı konuÅŸmasında, BeyoÄŸlunda yüzlerce yıldır hep birlikte kardeÅŸlik içerisinde yaÅŸadıklarını belirterek, “En önemlisi Taksim Meydanının orta yerinde ezel ve ebet ile beraberiz. Bizden öncekilerin mirasının üzerinde, bizden sonrakilere bırakacağımız mirası inÅŸa etmekteyiz. BeyoÄŸlunun üzerine inÅŸa olduÄŸu miras, sürdürdüğü eÅŸsiz gelenek, geliÅŸtirerek büyüttüğü yegâne duygu; hoÅŸgörüdür, birlikte yaÅŸama olan inancıdır. Bugün Taksim Meydanı ışıl ışıl, BeyoÄŸlu bayram yeri. Burada dalga dalga geniÅŸleyen bir kardeÅŸlik halesi var. Bu kardeÅŸlik ateÅŸini kalplerimizde yakan, her dem dipdiri tutana şükürler olsun.” dedi.

/

EN GÃœZEL MANZARA BÄ°RLÄ°KTE KURDUÄžUMUZ BU RENGARENK SOFRADIR

Günümüzde dünyanın birlik ve beraberliÄŸe ihtiyacı olduÄŸunu da ifade eden BaÅŸkan Demircan, “Dünyanın muhtaç olduÄŸu ecza, bu meydanda ayan beyan ortadadır. Ä°nsaniyetin çölde vaha misali aradığı sofra bugün Taksim Meydanında el birliÄŸimiz ile kurulmuÅŸtur. Ã‡atısı kardeÅŸlikten çatılmış dünya evinin hasret kaldığı en güzel manzara birlikte kurduÄŸumuz bu rengarenk sofradır. Ben bu sofraya baktıkça ümitvar oluyorum. Bu sofrada sizlerle buluÅŸunca Ramazanı daha bir seviyorum.  Taksim Meydanındaki bu güzel manzaraya baktığımda adına dünya denilen bu hayatî sınavda iyilikte buluÅŸan güzel insanlar görüyorum.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

/

DÜNYAYI BİN BİR ÇİÇEKLİ BAHÇEYE ÇEVİREBİLELİM

BaÅŸkan Demircan, “Büyük ÅŸairimiz, gönül insanı Yunus Emrenin ifade ettiÄŸi gibi; Bu dünya her gelenin bakıp geçtiÄŸi bir penceredir. Asıl maharet odur ki, bu pencereden bakarken güzel bir manzara görebilelim. Asıl yiÄŸitlik odur ki, kardeÅŸlik ateÅŸini yakalım büyütebilelim. Asıl insanlık odur ki, dünyayı kendi renklerimizle, dillerimizle, düşüncelerimizle bin bir çiçekli bahçeye çevirebilelim. Ve asıl vazifemiz odur ki, sahip olduÄŸumuz bu kardeÅŸlik mirasını, misliyle büyütüp bizden sonrakilere devredelim. Åžayet bunları baÅŸarabilirsek, o zaman dünya hayatımızı en güzel ÅŸekilde yaÅŸamış ahretimizi de en doÄŸru ÅŸekilde kazanmış oluruz.” ifadelerini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024