Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1596 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2018 - 10:50

Kanal istanbul İçin Özel Kanun

Büyüt
Küçült
Kanal istanbul İçin Özel
Yılın ikinci yarısında ihale süreci başlayacak Kanal İstanbul’la ilgili yapılacakları tek çatıda toplayacak özel bir kanun hazırlanıyor.

Türkiye in vizyon projelerinden olan ve yılın ilk yarısı ÇED süreci dahil tüm çalışmalarının tamamlanarak, ikinci yarısında ihale sürecinin başlatılması planlanan Kanal İstanbul için özel kanun hazırlanacak. Edinilen bilgilere göre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kanal İstanbula ilişkin yapılacakların tek çatıda toplanması için bir yasa tasarısı hazırlıyor. Tüm dünyada yankı uyandıran ve deniz ticareti noktasında önemli bir adım olacak dev proje böylece hiçbir aksiliğe uğramadan tamamlanacak.

HER BAKANLIĞA GÖREV

Sabah a yer alan habere göre, Kanal İstanbul kapsamında neredeyse her bakanlığa görev düşecek. Enerji nakil hatları ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, çevre ve şehir düzenlemesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tarihi buluntular ve turistik çalışmalarla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı, maliyeti ile ilgili Ekonomi ve Maliye bakanlıkları başta olmak üzere birçok bakanlık ve kamu kurumuna sorumluluklar yüklenecek. Bu kapsamda her kamu kurum ve kuruluşunun yapacaklarının belirlenmesi ve bunun koordineli şekilde yürütülmesi için bir yasa tasarısı hazırlanması için bakanlığa talimat verildiği öğrenildi. Bu kapsamda Ulaştırma Bakanlığı çalışmalarını başlatırken, çalışmaların ihalenin yapılacağı yılın ikinci yarısına yetiştirilerek, Bakanlar Kurulu a sunulması hedefleniyor.

TRAFÄ°K HACMÄ° ARTTI

Kanal İstanbula neden gereksinim duyulduğuna ilişkin yapılan ön çalışmalarda da bakanlık önemli değerlendirmelerde bulundu. Türk Boğazları da trafik hacminin tehlikeli boyutlara ulaştığı kanaatine varıldı. Her yıl İstanbul Boğazı dan 50 bin, Süveyş Kanalı dan 17 bin, Panama Kanalı dan ise 13 bin 500 gemi geçiyor. Ayrıca İstanbul Boğazı da her gün 2 bin 500 deniz aracı iki yaka arasında git-gel yapıyor.

Ä°NÅžAATI 5 YILDA BÄ°TECEK

Bakanlığın yaptığı ön çalışmada, Kanal Ä°stanbul yapılmazsa Ä°stanbul BoÄŸazı dan geçecek gemi sayısındaki artış ve yaratacağı risklere de dikkat çekildi. Buna göre, 2030da 65 bin, 2050de 95 bin, 2070 e 115 bin geminin geçmesi öngörülüyor. 45 kilometre uzunluÄŸundaki Küçükçekmece Gölü-Sazlıdere Barajı- Terkos Gölü ün doÄŸusunu takip eden güzergâhın inÅŸaatı 5 yılda tamamlanacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024