Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1528 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mayıs 2015 - 13:14

Yapay zeka fotoğraftan yaşı buluyor

Büyüt
Küçült
Yapay zeka fotoğraftan yaşı

Microsoft tarafından geliştirilen bir yapay zek yazılımı fotoğraf üzerinden kişinin yaşını tahmin ediyor. Yazılımın çalıştığı siteye ilk saatlerde en yoğun ilgi Türkiyeden geldi.

AA Yazılım devi Microsoft farklı alanlarda çalışmalar da yapıyor. Bunlardan biri ise fotoğraf üzerinden kişinin yaşını tahmin eden bir algoritma. Algoritma Microsoftun sahip olduğu how-old.net sitesi üzerinde çalışıyor.    İnternet üzerinden kullanılan algoritma, bir fotoğraftaki kişi ya da kişilerin yaşını tahmin edebiliyor. Kullanıcılar kendi fotoğraflarını ya da internetten buldukları bir fotoğrafı siteye yükleyerek, fotoğrafta yer alan kişilerin yaşını yaklaşık olarak öğrenebiliyorlar. Algoritma insan yüzüne odaklı çalıştığı için fotoğraftaki kişi ya da kişilerin yüzlerinin net olarak görünmesi gerekiyor. Yaptığı tahminler zaman zaman tam olarak tutmasa da algoritma genel olarak başarılı sonuçlar veriyor.    Türkiyeden yoğun ilgi    Microsoftun bloğunda yapılan konuyla ilgili açıklamada sitenin aktif edildiği birkaç saat içinde 35 bin kişinin algoritmayı kullandığı ifade edildi. Olayla ilgili ilginç ayrıntı ise bu 35 bin kişinin 29 binin Türkiyeden gelmiş olması.   Yapay zekâya sahip bir yazılımın çalıştığı how-old.net sitesi bu hizmeti ücretsiz olarak sunuyor. 



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024