Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3496 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Temmuz 2015 - 12:37

Falcon 9 roketinin neden patladığı ortaya çıktı

Büyüt
Küçült
Falcon 9 roketinin neden patladığı ortaya

SpaceX CEOsu Elon Musk, 28 Haziranda ateşlenen Falcon 9 roketinin sıvı oksijen tankında yaşanan basınç kaybından yaşandığını açıkladı.

Uluslararası Uzay İstasyonu a (UUİ) kargo taşıyan Dragon kapsülünü taşıyan Falcon 9 roketinin havada infilak etmesine neden olan arıza ortaya çıkarıldı. Elon Musk, roketin üst kademe sıvı oksijen tankını bir arada tutan yüzlerce destekten bir tanesinin devre dışı kaldığını ve tankın basınç kaynı nedeniyle infilak ettiğini söyledi.   Musk açıklamasında, sıvı oksijen tankın 4,5 tonluk basınca dayanabildiğini ancak yaşanan arıza nedeniyle sadece 900 kilo basınç altında patladığını belirtti. Musk, düzenlediği basın toplantısında henüz ön incelemenin sonuçlarını elde ettiklerini ve ileride başka bilgiler elde edebileceklerini ifade etti.   SpaceX, Dragon kapsülünün yok olmasına neden olan patlamada NASA için UUİye yedinci ateşlemeyi gerçekleştiriyordu. Yaklaşık 2 ton gıda ve malzeme taşıyan Dragon, Nisan ayında yörüngede kontrolden çıkan Rus Progress uzay aracının ardından üst üste ikinci başarısız kargo görevi olmuştu. Rusya, bu ay başında bir başka Progress uzay aracını UUİye göndermeyi başardı.   Musk, UUİ Araştırma ve Gelişim Konferansı da patlamanın kendileri için büyük bir darbe olduğunu söylemişti. UUİye beş kargo görevi daha bulunan SpaceX, 2018de Boeingle beraber uzay istasyonuna astronot taşımaya başlayacak.   Kaynak: Al Jazeera    

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024