Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1328 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 05:59

Solaris 1 satışa çıkarıldı

Büyüt
Küçült
Solaris 1 satışa
Teknoloji Haberleri › Solaris 1 satışa çıkarıldı haberi

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri tarafından 12 yıl önce yapılan Türkiyenin ilk güneş enerjisiyle çalışan otomobili yeni sahibini arıyor. Aracın değeri ise 152 bin 500 lira.

İzmirde, 12 yıl önce yaptıkları güneş enerjisiyle çalışan arabayla isimlerini duyuran Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, ekim ayında Avustralyada yapılacak elektrikli arabalar yarışmasında finans desteği bulabilmek için değişik bir yönteme başvurdu. Öğrenciler, Solaris 1 adı verilen Türkiyenin ilk güneş enerjisiyle çalışan otomobilini internet üzerinden 152 bin 500 liraya satışa çıkardı. Ekibin ikinci aracı olan Solaris 2nin yapımı 2006da tamamlanmış.

TÜBİTAK güneş enerjili araç yarışlarında birincilik almıştı. Ekip üyelerinden Saime Özdemir, “Avustralyada yapılacak elektrikli arabalar yarışmasına hazırlanıyoruz ve finansman desteğe ihtiyacımız var. Bu nedenle Solarisi satışa çıkardık. Biz sponsor desteği gibi bu parayı aldıktan sonra arabamızı hibe edeceğiz. Ancak araç için her türlü teknik desteği alan kişiye ya da firmaya vereceğiz. Bizim katılacağımız yarışma çok prestijli ve bizler burada ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Ülkemize bu başarıya getirmek istiyoruz” diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024