Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1189 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2015 - 20:52

PARDUSun yeni sürümü yayınlandı

Büyüt
Küçült
PARDUSun yeni sürümü
Teknoloji Haberleri › PARDUSun yeni sürümü yayınlandı haberi

TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından geliştirilen milli işletim sistemi PARDUSun Kurumsal 5 sürümü yayınlandı.

AA

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) tarafından geliştirilen milli işletim sistemi PARDUSun Kurumsal 5 sürümü yayınlandı.

AA muhabirinin TÜBİTAK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2003 yılında Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) bünyesinde geliştirilen ve ilk sürümü 2005 e yayınlanan PARDUS işletim sistemi, 2012 yılı itibarıyla ULAKBİM Enstitüsüne devredildi.

Kamuda yaklaşık 20 bin, ev ortamında ise 100 binden fazla cihazda kullanılan PARDUSun, kurumsal 5 sürümü hazırlandı.

Kamu kurumları, üniversite ve KOBİler başta olmak üzere ev kullanıcılarının da rahatlıkla kullanabileceği PARDUSun yeni sürümü, www.pardus.org.tr adresinden ücretsiz indirilebilecek. Yeni sürüm; virüs ve zararlı yazılım kaygısı olmadan kullanılma imkanı tanıyor.

Tüm ofis, grafik, medya oynatıcı, e-posta ve benzer yazılımların kurulu olduğu PARDUSun yeni sürümünde, kurumlar için kimlik yönetimi, uzaktan yönetim sistemleri gibi yazılımlar da yer alıyor.

Ayrıca yeni sürümde, e-Devlet uygulamalarına elektronik imzayla giriş özelliği de bulunuyor. Milli işletim sisteminin adı, Anadolu Parsı ın bilimsel adı Panthera Pardus Tullianadan geliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024