Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1396 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2015 - 06:15

Ölüme çareyi yapay zeka bulacak

Büyüt
Küçült
Ölüme çareyi yapay zeka
Teknoloji Haberleri › Ölüme çareyi yapay zeka bulacak haberi

IBM ve Apple, hastalıklarla ilgili tüm verileri bulut ortamında toplamak üzere işbir liği yaptı. Geliştirilen yapay zeka hem doktorların doğru ve kesin teşhisine hem hastanın 24 saat kontrol edilmesine olanak sağlayacak.

Teknoloji devleri sağlıkta dijital devrime hazır.  İnsan beynini taklit edecek algoritmalar üzerinde çalışan IBM, Watson Health girişimiyle sağlıkta yapay zeka projesi için rakibi Apple ile ortaklığa gitti. Projeye Johnson & Johnson ve Medtronic de dahil oldu. Projede sağlıkla ilgili tüm veriler bulut ortamında toplanacak, doktorlarla paylaşacak. Böylece kanser ve nadir hastalıkların deneysel tedavilerdeki başarısını gören doktor hastasına hızlı ve doğru teşhis koyacak. Veriler yeni araştırmalar için kaynak olacak.  

Hastalıklara reddi miras

Yapay zeka, kişiye özel verileri de tutacak. Giyilebilir teknoloji ve telefonlarla elde edilen anlık veriler incelenecek doktorla paylaşıyacak. Verilerin tahlillerle birleşmesiyle kişiye özel sağlık programı hazırlanacak. Bilgiler kişinin ailesindeki diğer fertlerle karşılaştırılarak hastalıkların genetik geçişleri kontrol altına alınacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024