Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1100 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mart 2015 - 11:57

Mobil Dünya Kongresine Türk çıkarması

Büyüt
Küçült
Mobil Dünya Kongresine Türk
Teknoloji Haberleri › Mobil Dünya Kongresine Türk çıkarması haberi

Mobil dünyanın yeniliklerinin tanıtıldığı, teknolojide geleceğin tartışıldığı Mobil Dünya Kongresi, Barselonada başladı. İnovasyonun Gücü temalı kongre ve fuara 20 Türk şirketi katılıyor. Fuarın bu yıl en dikkat çeken ürünleri 4Gli akıllı saatler, sanal gerçeklik gözlüğü oldu.

GSMA Mobil Dünya Kongresi, İspanyanın Barselona şehrinde başladı. 200den fazla ülkeden 90 bin profesyonel katılımcının olduğu GSMA Mobil Dünya Kongresinde 2 bin stand kurulurken, bunların 20sini aralarında Vestel ve Defne Telekomünikasyonun da bulunduğu Türk şirketleri oluşturdu. İnovasyonun Gücü ana temalı kongrenin ilk gününde Huawei ve LGnin akıllı saatleri, HTCnin sanal gerçeklik gözlüğü ile Samsungun Galaxy S6 ve S6 Edge adlı 2 farklı model akıllı cep telefonu öne çıktı. Beyaz, siyah, altın sarısı, mavi ve yeşil renklerinde çıkan, metal kasa olan S6larda değiştirilebilir pil özelliği olmazken, ekran özellikleri her ikisinde de 5.1 inç büyüklük, 2.560x1.440 çözünürlük ve 577 ppi olarak görüldü. Fotoğraf ve video çekimlerinde ise 16 MP, optik imaj sabitleme, LED flash, dokunmatik ve otomatik odaklama, 2 ayrı dosyada video çekimi yapabilme, 2160p 4k video çekebilme özellikleri dikkat çekti. Samsung ayrıca düzenlediği basın toplantısında ‘Samsung Pay adıyla cep telefonundan ödeme yapma sisteminin gelecek yaz hayata geçirileceğini duyurdu.

Saatten telefon araması

HTCnin tanıttığı ‘Re Vive sanal gerçeklik gözlüğü, üzerindeki 70 adet sensör ve 360 derecelik açıyla dikkat çekti. Tayvan markası HTC, ayrıca HTC One M9 adlı 20 MP kapasiteli kameraya sahip yeni akıllı cep telefonunu da kongrede tanıttı. Öte yandan LGnin 4G bağlantılı, telefon araması yapma özelliğine sahip, bir cep telefonundan bağımsız kendi Android sistemine sahip ilk akıllı saati ‘Watch Urbane LTEsi, Huaweinin 1.4 MP ve 400x400 çözünürlüğe sahip ekranı ve Android Wear sistemine sahip çelik kaplama ‘Smartwatch adlı akıllı saati de kongrenin ilk gününde öne çıkan yeni teknolojik ürünler oldu.

Huawei  sağlığınızı takip edecek

HuaweI, yeni nesil Tüketici Ürünleri vizyonu çerçevesinde, en yeni  Huawei Watch, Talkband ve MediaPad modellerini tanıttı. Huawei TalkBand B2, iş yaşamına uygun profesyonel bir tasarıma sahip olmasına ek olarak, daha yüksek doğrulukla daha akıllı bir günlük yaşam ve form takip özelliği sunuyor. Huawei TalkBand N1, bin MP3 formatında şarkı saklama kapasitesine sahip 4GB dahili MP3 belleği, Blueetooth arama ve sportif faaliyetleri takip etme özellikleriyle sektörün ilk Hi-Fi stereo + Bluetooth kulaklığı olma özelliğine sahip.

Acerdan her yönüyle büyük eğlence

Acer, Mobil Dünya Kongresinde popüler Z serisindeki yeni nesil akıllı telefonlarını tanıttı. Yeni Z220 ve Z520 akıllı telefonlar her yönüyle etkileyici bir mobil deneyim için şık tasarım öğelerini dört çekirdeğe kadar performans ve müthiş kamera özellikleriyle bir araya getiriyor. Z520, ses komutlu kamerası ve 8GBa kadar dahili depolama özelliğiyle dokunmadan selfieler çekebiliyor. 8MP otomatik odaklı, arka kamerası LED flaşa sahip. Müzik severler ve video fanları da artık harici hoparlörlere ihtiyaç duymayacaklar. DTS Studio Sound daha büyük ses alanı, daha yüksek konuşma netliği ve daha doğal detaylarla stereo sesler sunuyor. Z520 Avrupada nisan ayından itibaren 119 Euro başlangıç fiyatıyla satışa çıkıyor.

Lenovo en yeni  tabletleriyle fuarda

Lenovo, en yeni tablet ve akıllı telefonlarını Mobil Dünya Kongresinde görücüye çıkardı. Lenovo A Serisi tabletler, yüksek hızlı LTE bağlantısı ve Dolby Atmos teknolojisiyle eğlenceyi bir üst seviyeye taşıyor. TAB 2 A10-70 ve A8, hoparlörleri ile benzersiz bir ses deneyimi sunarak film izlemeyi çok daha keyifli hale getiriyor. Tab 2 A10-70, 8.9 mm incelikte ve 509 gram hafifliğinde. Tabletin fiyatı 199 dolardan başlıyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024