Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1303 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mart 2015 - 12:42

MEB dijital devrim yaptı

Büyüt
Küçült
MEB dijital devrim

FATİH Projesi ile eğitimde çığır açan MEB dünyanın en büyük e-içerik portalının ardından her sınıfa akıllı tahta her öğrenciye tablet ulaştırmak için zamanla yarışıyor.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı, 2010 yılında başlatılan FATİH Projesinin eğitimde fırsatları artırma ve teknolojiyi iyileştirme hareketi olarak değerlendirdi. Projeninin önemli bir bileşeni olarak oluşturulan Eğitim Bilişim Ağının (EBA) sunduğu dijital eğitim içerikleri bakımından dünyanın en büyük e-içerik portalı olduğunu açıkladı. Bakan avcı, “Sayısı 100 binleri aşan dijital eğitim içeriğini EBA üzerinden öğrenci ve öğretmenlerimizin istifadesine sunuyoruz. Sadece son bir yıl içerisinde dijital eğitim içeriği sayısında yüzde 74 oranında artış sağladık. Mart 2015 tarihi itibarıyla kullanıcı sayısı 1 milyon 905 bin 320dir. Yani son bir yıl içerisinde EBAda kullanıcı sayısı yüzde 544 artmıştır” dedi.   

500 bin sınıfta akıllı tahta

FATİH Projesinin sadece bir donanım projesi olmadığını, aynı zamanda çok kapsamlı bir içerik projesi olduğunu söyleyen Bakan Avcı, donanımla ilgili rakamları şöyle açıkladı:

2012 yılında dersliklerde 84 bin 921 etkileşimli tahtanın kurulumu gerçekleştirildi. 2015 yılı sonuna kadar 347 bin 367 adet etkileşimli tahtanın kurulumu tamamlanacak. Bugün itibarıyla 172 bin 417 adet etkileşimli tahtanın kurulumu tamamlandı. Hedef 2015 yılı sonunda kadar toplamda 432 bin 288 dersliğe etkileşimli tahtanın kurulumunu gerçekleştirmek. Şu anda ülkemizin dört bir tarafında günde yaklaşık bin 500 etkileşimli tahta kuruluyor.  2014 yılında yapılan birinci alımda 675 bin tablet bilgisayar setini öğrencilerimize ulaştırdık.

Tüm öğrencilere tablet

Bakan Avcı bu yıl Mayıs ayında 700 bin adet tablet bilgisayarın dağıtımına da başlayacağının bilgisini vererek, “Böylece toplamda 1 milyon 437 bin 800 adet tablet bilgisayar setinin dağıtımını tamamlayacağız. Bu sayı Macaristan, Bulgaristan, Danimarka ve Avusturyadaki öğrenci sayısının toplamından fazla. Bu yıl içerisinde 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar setinin ihale süreci tamamlanacak ve 2016 yılının ilk çeyreğinde bu bilgisayarların dağıtımına da inşallah başlanacak” açıklamasında bulundu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024