Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1193 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2015 - 10:08

Korsan kitap cep telefonu ile anında anlaşılacak

Büyüt
Küçült
Korsan kitap cep telefonu ile anında
Akıllı telefon uygulaması ile artık kitapların barkodlarından sahte olup olmadığı anlaşılacak.

Akı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, tüm vatandaşların gönüllü telif hakkı savunucusu ve fahri denetçi olması için bir uygulama geliştirdiklerini açıkladı. AA Editör Masasına katılan Bakan Çelik uygulamanın her akıllı cep telefonuna yüklenebildiğini belirterek  “Telefonun kamerasını barkoda tutarak ‘kamera ile sorgula simgesine basıyoruz. Çıkan kareyi barkodun üzerine getirdiğimizde, eser adı ve yazarını veriyor” dedi. Çelik “Vatandaşlar kitapçıya gittiklerinde bu eser orijinal bandrole sahip mi değil mi görecek” ifadesini kullandı. Telif hakları yasası hazırlığına değinen Çelik, ele geçirilen korsan materyalin 50 milyona ulaştığını belirterek, sektörle görüşerek bir yasa hazırlandığını ve en kısa zamanda uygulamaya konacağını söyledi.  Bandrol sorgusu için hazırlanan uygulama tüm akıllı telefonlara indiriliyor.

Bandrol okutulacak

Telefonun kamerasıyla bandrol üzerindeki karekod okutularak ya da bandrol seri numarası manuel olarak girilerek sorgulama yapılabiliyor. Halihazırda bandrol uygulaması çerçevesinde kitaplara ilişkin künye bilgileri Telif Hakları Genel Müdürlüğü veri tabanında bulunuyor ve akıllı telefonlar aracılığıyla yapılacak sorgulama sonucunda kitaba ilişkin olarak bu veri tabanında yer alan eser adı, eser sahibi ve yayınevi bilgilerine erişebilecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024