Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1345 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 06:21

Bilgi teknolojilerine kurumlar yön verecek

Büyüt
Küçült
Bilgi teknolojilerine kurumlar yön
Teknoloji Haberleri › Bilgi teknolojilerine kurumlar yön verecek haberi

Deloitteun teknoloji, medya ve telekomünikasyon öngörülerine göre bu yıl akıllı telefon kullanımı artacak. 3D yazıcılar, giyilebilir teknolojiler bireysel tüketicilerden değil, kurumlardan talep görecek.

Yelda Åžumnulu

Deloitte, ‘14üncü Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Öngörüleri raporunu yayımladı. Rapor, akıllı telefon kullanımı, mobil ödemeler, nesnelerin interneti, 3D cihazlar, insansız hava araçları ve nano uydular gibi çok geniÅŸ bir yelpazede ilginç detaylar sunuyor.

Giyilebilir teknoloji yılı

Deloitte Türkiye TMT Endüstri Lideri Tolga YaveroÄŸlu raporla ilgili olarak “Akıllı telefonlar henüz ‘cüzdan statüsüne eriÅŸmediler ancak 2015 yılının bir kırılma noktası olacağını öngörüyoruz. Bu yıl, dünyadaki akıllı telefonların yüzde 10u ayda en az bir kez maÄŸazalarda ödeme yapma amacıyla kullanılacak” dedi. Rapora göre bu yıl giyilebilir teknoloji, 3D baskı çözümleri, insansız hava araçları gibi teknolojiler tüketicilerden önce iÅŸletmelerden talep görecek.

Temassız mobil ödemeler hız kazanıyor:

2015 yılının sonunda, dünya çapında mobil telefonlarla yapılan ödemeler kırılma noktasına ulaÅŸacak. 2015, bu özelliÄŸin kullanılabilmesi için finansal kurumlar, tüketiciler ve cihaz satıcıları tarafından ihtiyaç duyulan ön koÅŸulların tamamen karşılanabildiÄŸi ilk yıl olacak. 2015te dünyadaki akıllı telefonların yüzde 10u ayda en az bir kez maÄŸazalarda ödeme yapma amacıyla kullanılacak. 2014 yılında bu oran binde 5ti. 

 

Nesnelerin interneti, insanların değil:

Termostattan ışığa, çamaşır makinelerinden su ısıtıcılarına kadar birçok ürünü kontrol eden tüketiciler yerine, 2015 yılında 1 milyar internete bağlanabilen cihazın yüzde 60ından fazlası işletmeler tarafından satın alınacak veya kullanılacak. Nesnelerin interneti akımı kapsamında birbirine bağlanabilen cihazların değerinin 10 milyar dolar ve cihazlarla gerçekleştirilen işlem değerinin de 70 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Niş ve yüksek profilli insansız hava araçları:

2015 yılında insansız hava araçlarının çok çeşitli endüstriyel ve sivil yönetim uygulamaları olacak. Askeri amaçlı olmayan insansız hava araçları satışlarının yaklaşık 300 bin adet olarak gerçekleşeceği, bunun da mevcut kurulu tabanı 1 milyon adet seviyesine yükselteceği tahmin ediliyor.

Akıllı telefon pillerinde ilerleme:

Daha uzun pil ömrü, tüketicilerin akıllı telefon seçimlerini yapmalarını etkileyen önemli bir faktör. Tüm akıllı telefonlarda kullanılan şarj edilebilen, lityum-iyon (Li-Ion) pil teknolojisi 2015 yılında gelişim gösterecek; fakat bu gelişim 2014 yılının modelleri ile karşılaştırıldığında yüzde 5i geçemeyecek.

Nano uydular yükselişte:

2015in sonunda 500den fazla nano uydu (10 kgın altındaki uydular), yörüngede olacak. Nano uydular, geleneksel uydulardan daha ucuz ve hafif olması, yerleÅŸtirmesi, test etmesi ve fırlatması daha kolay olması ile bir hayli ilgi çekici bulunuyor. Fakat tüm bu özelliklerine raÄŸmen mevcut uydu pazarını yerinden etmek yerine ona dahil olması bekleniyor. 

3D baskı devrimi:

2015 yılında dünya genelinde yaklaşık 1.6 milyar deÄŸerinde, 220 bin adet 3D yazıcı satılacak. Ama bu her evde bir ‘fabrikanın olacağı anlamına gelmiyor. Bu 3D yazıcılarının toplam gelirinin yüzde 80i tüketicilerden ziyade iÅŸletmelerden gelecek.   

Genişbant hızı yüzde 20 artacak:

Dünya çapında geniÅŸbant internete sahip evlerin sayısı yüzde 2 artarak 725 milyona ulaÅŸacak.   Birçok ülkedeki geniÅŸbant hızı ise ortalama yüzde 20 artacak.

Akıllı telefonunu yenileyenler ilk defa 1 milyarı aşacak:

2015 yılında dünyada 1.35 milyar akıllı telefon satılacak fakat bunların 1 milyardan fazlasını, hali hazırda akıllı telefonu olan kişilerin bir üst model ile telefonlarını güncellemesi oluşturacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024