Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1310 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 13:06

Avrupa Komisyonu temsilcisi Schima: “Facebook hesabınızı kapatın!”

Büyüt
Küçült
Avrupa Komisyonu temsilcisi Schima: “Facebook hesabınızı

Gizlilik konusundaki çalışmalarıyla tanınan Maximilian Schremsin açtığı bir dava Avrupa Komisyonunun Facebook hakkında şaşırtıcı bir uyarıda bulunmasına yol açtı.

Avrupa Komisyonu temsilcisi Bernhard Schima, Avrupa Birliği(AB) vatandaşlarının eğer bilgilerini ABD güvenlik birimlerinin eline geçmesini istemiyorlarsa Facebook hesaplarını kapatmaları gerektiğini kaydetti.

Davada veri gizliliği birçok yönüyle ele alınırken Schima, veri gizliliği konusundaki endişelerle ilgili yaptığı açıklamada “En ufak bir endişeniz varsa Facebook hesabınızı kapatmayı düşünebilirsiniz” dedi.

FACEBOOK UYARISININ SEBEBİ NSA

Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesinin (NSA) 2010 yılından bu yana cep telefonlarını dinlediği yönündeki iddialar, SMSlerin yine NSAca okunduğu yönündeki gelişmeler Schimanın bu uyarıda bulunmasında etkili oldu. Özellikle ABD merkezli Facebookun NSA tarafından yıllardır izlendiği ve verilerin depolandığı da çok tartışılan iddialar arasında yer alıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024