Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1311 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2015 - 20:29

Apple Çindeki ormanları koruyacak

Büyüt
Küçült
Apple Çindeki ormanları
Teknoloji Haberleri › Apple Çindeki ormanları koruyacak haberi

Apple, Dünya Doğayı Koruma Vakfıyla (WWF) anlaşarak Çindeki yenilenebilir ormanların korunmasına yardım edeceğini açıkladı. Appleın gelecekte Çindeki yenilenebilir enerji yatırımlarını artırması bekleniyor.

Apple, WWF ile yaptığı işbirliği kapsamında, ürünlerinin paketlenmesi için kullanılan kağıtları üreten ormanların korunması ve yeniden güçlenmesi için çalışmalar yapacak. Apple, yapılacak çalışmalarla dünyaya kağıt sağlayan ormanların zarar görmeden kaynak oluşturmaya devam etmesini istiyor.

WWF, Appledan alınacak destekle 1 milyon dönümlük ağaçlık alanın korunacağını belirtti.

Apple CEOsu Tim Cook, açıklamasında Çinde daha fazla yenilenebilir enerji projesi gerçekleştirmek istediklerini söyledi ancak detaylara girmedi. Cook, ağaçları korumaya yönelik projenin irkaç gün içinde olmayacağını ancak yapılması gerektiğini belirtti.

Tamamen yenilenebilir olacak

Apple, yakın zamanda yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Californiada inşa edilen yeni kampüsünü yenilenebilir enerjiyle çalıştıracak olan Apple, üç hafta önce de Çinin Sincan bölgesinde 20 MW kapasiteli bir güneş santralinin temelini attı.

Küresel ısınmaya karşı mücadelede yer alma isteğini ortaya koyan Apple, aynı zamanda ABDden sonra en güçlü olduğu ikinci piysası temsil eden Çinde prestijini artırmak istiyor.

Apple, geçmişte işbirliği yaptığı Çinli firmaların fabrikalarında çocuk işçi çalıştırıldığı ve çalışma şartlarının çok kötü olması nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Kaynak: Al Jazeera





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024