Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1086 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2015 - 04:45

5Gye ne zaman geçilecek? Bakan Fikri Işık yanıtladı!

Büyüt
Küçült
5Gye ne zaman geçilecek? Bakan Fikri Işık
Teknoloji Haberleri › 5Gye ne zaman geçilecek? Bakan Fikri Işık yanıtladı! haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğanın 4G ile vakit kaybetmeyelim. Doğrudan 5Gye geçelim şeklindeki sözleri sonrası konuya dair tartışmalar sürerken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 24 TV canlı yayınında soruları yanıtladı. 5G nedir? 3G ve 4G ile farkları nelerdir? İşte bu soruların yanıtı.

yirmidorthaber.com Yirmidorthaber.com
Haberin videosu

5Gye ne zaman geçilecek? Bakan Fikri Işık yanıtladı!

Bakan Fikri Işıkın açıklamalarından satır başları:

 

5G NEDİR? 3G VE 4G İLE ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

 

Biliyorsunuz 3G ile 5G arasında iki temel fark var. Birincisi, 3G baz istasyonları üzerinden haberleşmeyi  sağlarken 5G daha internet ortamında haberleşmeyi sağlıyor. İkincisi ise hız, şu anda 3Gde 25-30 mbit/slik bir hız varken 4Gde 280-300 mbit/s yani neredeyse 10 kat artıyor ama 5Gde de bu hız 1 gbit/sye çıkıyor. Dolayısıyla hız açısından ve haberleşmenin yürüdüğü mecra açısından iki temel fark var. 

4G İLE VAKİT KAYBETMENİN ANLAMI YOK

Tabi ki eğer Türkiye 5Gye 2-3 yıl içerisinde hazırlanabilirse 4G ile zaman kaybetmenin bir manası yok. Burada dikkat etmemiz gereken bir nokta şu Türkiye 5Gye geçerken teknolojiyi tüketen bir ülke olmak değil de kendi teknolojisini üreten ve bu alanda dünyaya da teknoloji satan bir ülke konumuna da gelmeli. Bu avantajı yakalamalı ve geleceğin teknolojilerinde bundan sonra da dünyadaki yarışta yerini almalı. 

5GYE GEÇİŞTE YERLİ TEKNOLOJİ KULLANILACAK

Bakanlık olarak bu açıdan konuyu önemsiyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte 5G ile ilgili yapılacak tüm çalışmalarda yerli teknoloji kullanımına yönelik de önemli gayretlerimiz sürecek.

CHP PİLAV DÖNER DAĞITIRSA ŞAŞIRMAYIN

CHPyi, Cem Uzanın partisine benzeten Işık, seçim bildirgesinin de ciddiye alınacak bir tarafı olmadığını söyledi. Dünyada ana muhalefet partilerinin iktidar olmak için, Türkiyede ise ana muhalefet olarak kalmak için çalıştığını dile getiren Işık, şunları kaydetti:

Pervasız bir yaklaşım... Kılıçdaroğlu, sadece koltuğunu korumak için 1-2 puan daha nasıl alırız diye hiç akla mantığa uymayan tarzda, ben koltuğumu nasıl muhafaza ederimin peşinde. Ciddiye alınır tarafı yok. CHP, yakında mitinglerinde döner pilav dağıtırsa şaşırmamak lazım. Biliyorsunuz Cem Uzan kampanyasında döner pilav dağıtmıştı, bunlar da yakında döner pilav dağıtmaya başlarlar. 

BENİM ADIM KEMAL, KAYNAK BENİM DİYORDU, ŞİMDİ DE HESAP UZMANIYIM DİYOR

Kendi paketlerinin maliyetini çıkarmaktan bile acizler, hangi yükü getirdiğini dahi hesap edemiyorlar. Ayağı yere basmayan afaki bir paketi ciddiye almak mümkün değil. Benim adım Kemal, kaynak benim diyordu, şimdi hesap uzmanıyım diyor, bir dahaki seçimde ne diyecek bilmiyorum.

KILIÇDAROĞLU TÜRKİYEDEKİ HERKESİ UZAYA GÖNDERECEĞİM DESE, BAZI MEDYA ORGANLARI ÖVGÜLER YAĞDIRIR

Işık, 150 ila 180 milyar lira arasında kaynak gerektiren paketin bazı medya organlarınca desteklenmesinin de ilginç olduğunu kaydetti. Işık, Kılıçdaroğlu dese ki Türkiyede herkesi uzay aracına bindireceğim, uzay yolculuğu yaptıracağım eminim ki bunlar gazetelerinde Görüyor musunuz ne kadar vizyoner lider, Türkiye için yeni bir şey söyledi derler. Bu da artık onların güvenirliğini tartışılır hale getiriyor ifadelerini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024