Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1380 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2015 - 06:57

3 bin iletişim noktasında fiber bağlantı

Büyüt
Küçült
3 bin iletişim noktasında fiber
Teknoloji Haberleri › 3 bin iletişim noktasında fiber bağlantı haberi

Hem sabit hem de mobil internette hız denildiğinde akla gelen ilk ihtiyaç fiber internet.

Çünkü fiber optik altyapı, her geçen gün artan veri trafiğini kesinti, kopma, donma olmadan ve en hızlı şekilde taşıyabilecek tek seçenek. Türkiye, Turkcell Superonlineın 2008 yılında başlattığı ve bugün 2.7 milyar TLye ulaşan yatırımlar ile fiber hız ile tanıştı. Geçen 7 yıllık sürede 75 ile temas eden 33 bin 500 kilometrelik bir fiber altyapı oluşturduklarını belirten Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan “2014 yılsonu verilerine göre 1000 Mbps hızında interneti 14 ilde 2.1milyon hanenin kapısına kadar götürdük. 735 bin fiber müşterisine dünyanın en hızlı ve kaliteli internet hizmetini sunar hale geldik. Bu sayede fiber internet pazarının liderliğini üstlendik” dedi.

Kapasitemiz 400 kat arttı

Erkan “Bugün de hem hızlı interneti daha fazla ev ve işyerinin kapısına kadar ulaştırmak hem de altyapımızı daha güçlü hale getirmek için yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu kapsamda yurtdışı çıkış kapasitemizi 1.5 Tbpsye yükselttik. Kapasite artışımız son 5 yılda 400 kat olarak gerçekleşti” diye konuştu. Erkan, şunları söyledi: “Turkcell Superonlineın fiber altyapısı evlerde ve işyerlerinde yüksek hız sayesinde yaşamı kolaylaştırdığı gibi, kısa süre içinde hayatımıza girecek olan 4Gnin tam performansla kullanılabilir olması açısından da kritik öneme sahip. 4Gye geçlmesinin  ardından mobil iletişimde tamamıyla internet tabanlı bir teknoloji hakim hale gelecek. Superonline olarak bu konuda yatırımlarımızı sürdürüyoruz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024