Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2400 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2015 - 08:01

Türkiyeden Musul için büyük hamle

Büyüt
Küçült
Türkiyeden Musul için büyük
Dünya Haberleri › Türkiyeden Musul için büyük hamle haberi Musul Valisi Nuceyfi, kenti kurtarma harekatında görev alacak Sünnileri askeri eğitim vermeye başlayan Türkiyenin Musul operasyonuna katılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Musul Valisi Esil Nuceyfi, Türkiyenin Musulu kurtarma operasyonunda görev alacak Sünni güçlere çeşitli kamplarda askeri eğitim vermeye başladığını bildirdi. Nuceyfi, “Türkiyeden gelen askeri uzmanlar, güçlerimize kamplarda askeri eğitim veriyor. Türkiye, bu konuda her gün daha iyi bir rol alıyor. Ancak Musul operasyonuna katılıp katılmayacağı, koalisyon güçleriyle yapacağı görüşmelere bağlıdır. Türkiyenin bu operasyona katılması çok önemlidir” dedi.

Şii milisler sorunu

Türkiyeden silah talep ettiklerini ifade eden Nuceyfi, “Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi aracılığıyla Türkiyenin eğitim alan güçlerimize silah göndermesini istedik. Savunma Bakanı İsmet Yılmazın Irak ziyareti sırasında da taleplerimizi ilettik. Türk yetkilileri eğitim alan güçlerimize silah gönderme sözü verdi ama bunun ne zaman, nasıl ve miktarının ne olacağı hakkında net bir bilgi vermedi” açıklamasında bulundu. Vali Nuceyfi, Musul operasyonunda Şii milislerden çok Sünni güçlerin görev almasını istediklerini dile getirerek, “Musul Valiliğine bağlı polis güçleri, Heşdi Şabi (Halk Toplulukları) ve ülkenin çeşitli bölgelerinde eğitim alan Irak ordusuna bağlı askerler operasyon için hazırlık yapıyor. Bu güçlerin toplam sayısı 20 bine yakın. Irak askerlerin elinde ağır silahlar var. Bu yüzden saldırıyı ilk onlar başlatacaktır. Daha sonra kurtarılan bölgelerin güvenliğini Musul polisi sağlayacak. Ancak Şii milislerden oluşan Heşdi Şabinin bu operasyonda yer almasını iyi görmüyoruz. Uzak bölgelerden gelen mezhepçi güçler, operasyon sırasında Musul halkının duygularını incitebilir” dedi. Nuceyfi, Irak merkezi hükümetinin, Musul polisinin eğitimi konusunda hiçbir yardımda bulunmadığını ileri sürdü. Operasyonun ne zaman başlayacağı hakkında net bir tarih veremeyeceklerini belirten Nuceyfi, “Önümüzdeki ay olabilir. Daha fazla  gecikmesini istemiyoruz” dedi.

‘Klor kullandıkları kanıtlandı

Erbil Yönetimi, DEAŞın peşmergeye karşı klor gazı kullandığının kanıtlandığını bildirdi. DEAŞın, içinde 20 teneke kloz gazı olan araçla 23 Ocakta peşmergeye yönelik gerçekleştirdiği intihar saldırısından sonra olay yerindeki toprak ve elbiselerden numunelerin AB tarafından sertifika almış güvenilir bir laboratuvarda incelendiği ve sonuçlara göre klor gazına rastlandığı belirtildi. Öte yandan, İngiliz Daily Mailin haberine göre DEAŞ ajan oldukları gerekçesiyle 9 kişiyi daha infaz etti. Kerkükte ise DEAŞınn elinden alınan Türkmen köyü Beşirde 16 Türkmenin cesedinin bulunduğu bir toplu mezarın ortaya çıkarıldığı belirtildi

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024