Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1626 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Ağustos 2023 - 07:36

Putin den Wagner Kararı

Büyüt
Küçült
Putin den Wagner
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Prigojin'in ölümü sonrası olası bir Wagner isyanının önüne geçmek için, tüm paralı askerlerin Rusya'ya bağlılık yemini etmesini zorunlu hale getiren kararnameyi imzaladı.

Afrika, Suriye ve Ukrayna'daki çatışmalarla Rusya'nın sahadaki önemli gücü olan Wagner'in, liderleri Yevgeny Prigojin'in ölümü sonrası nasıl bir yola gireceği, Rus devleti tarafından tasfiye edilip edilmeyeceği ya da Kremlin'e yakın yeni bir lider mi atanacağı uluslararası basın tarafından da sorgulanıyor.

Prigojin'in ölüm haberinin ardından 3-5 kişiden oluşan bir grup Wagner savaşçısı, liderlerinin ölüm emrinin Moskova tarafından verildiğini iddia ederek "intikam" yemini etmişti.

Putin imzaladı

Haziran'da Moskova'ya baş kaldıran, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'nun araya girmesiyle bu ülkeye geçen grubun akıbeti belirsizliğini korurken, CNBC'de yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'i de ilgilendiren önemli bir kararname imzaladı.

Tüm paralı savaşçılardan 'Rus devletine bağlılık yemini' istenecek

Prigojin'in ölümü sonrası grubun olası isyanının önüne geçmek isteyen Putin, kararnameyle, tüm paralı askerlerin/savaşçıların Rusya'ya bağlılık yemini etmesini zorunlu hale getirdi.

Kremlin de özellikle Amerikan ve İngiliz medyasının dillendirdiği "Putin'in uçağın düşürülmesi emrini verdiği" iddialarını reddetti.

Kimlik tespitleri yapılacak

Öte yandan Rusya Soruşturma Komitesi (SLEDCOM), Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in de yolcu listesinde olduğu belirtilen uçağın enkazından 10 kişinin cesedine ulaştıklarını açıkladı.

Kimliklerinin belirlenmesi için moleküler genetik incelemeler yapılacağını duyuran SLEDCOM, uçaktaki listede yer alan isimlerle ölen şahısların kimliklerinin eşleşip eşleşmediğini araştırmalarının ardından kamuoyuyla paylaşacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024