Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1977 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2023 - 06:47

İmran Han yolsuzluktan tutuklandı

Büyüt
Küçült
İmran Han yolsuzluktan
Görevi sırasında aldığı hediyelerden dolayı yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan eski Pakistan Başbakanı İmran Han, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Pakistan polisi, mahkeme kararıyla Han'ı Lahor şehrindeki evinde tutukladı.

Pakistan medyasında yer alan haberlere göre, eski Pakistan Başbakanı İmran Han, başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin ayrıntılarını açıklamadığı gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu. İslamabad Mahkemesi, hakkında tutuklama kararı verdiği Han'ı 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Genel Sekreteri Ömer Eyüp Han, İmran Han'ın tutuklandığını açıkladı.

EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

İslamabad'daki bir mahkeme, Han'a makamı gereği verilen hediyelerden elde ettiği satış gelirini bildirmediğine hükmetti. Kararın açıklandığı mahkeme binası önünde, aralarında bazı savcıların da olduğu belirtilen kişilerin "İmran Han bir hırsız" diye bağırdı. Karar sonrası Han, Lahor'daki evinde gözaltına alındı. Han Mayıs ayında da duruşmaya gelmediği için gözaltına alınmış ancak sonrasında serbest bırakılmıştı.

BAŞBAKANLAR ALDIKLARI HEDİYELERİ BİLDİRMEKLE YÜKÜMLÜ

Pakistan yasalarına göre başbakanlar, bakanlar, bürokratlar ve üst düzey devlet yetkilileri, yabancı devlet adamlarından aldıkları hediyeleri "Toshakhana" adı verilen departmana bildirmekle yükümlü. PTI hükümeti döneminde İmran Han'a sunulan hediyelerin bildirilmediği belirtiliyor.

100'DEN FAZLA DOSYASI VAR

Han 2018 yılında başbakanlık görevine gelmiş ancak geçen sene yapılan bir güven oylaması sonucu görevden alınmıştı. Han hakkında, görevden alındığı Nisan 2022'den bu yana 100'den fazla soruşturma dosyası ortaya koyuldu.

HAN DAVALARIN SİYASİ AMAÇLA HAZIRLANDIĞINI SAVUNUYOR

Eski başbakan ve taraftarları bu davaların siyasi amaçla hazırlandığını savunuyor. Han, Rusya ve Çin ile dostane ilişkileri yüzünden ABD'nin muhaliflerle iş birliği yapıp, siyasi kariyerini bitirmeye çalıştığını iddia ediyor.

iMRAn Han , Gözaltı , Tutuklama ,Pakistan ,Yolsuzluk





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024