Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1631 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Temmuz 2023 - 06:09

Kremlin: Ukrayna'ya garanti verilmesi son derece tehlikeli olur

Büyüt
Küçült
Kremlin: Ukraynaya garanti verilmesi son derece tehlikeli
Kremlin'den yapılan açıklamada, "Ukrayna'nın olası NATO üyeliğine bakışımız olumsuz. Batı'nın Ukrayna'ya güvenlik garantileri vermesi tehlikeli bir hata" denildi.

NATO'da Ukrayna'nın katılımına dair olumsuz açıklamalar yapılırken, Kremlin'den yeni bir açıklama geldi.

Kremlin'den açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "NATO'nun Ukrayna'ya güvenlik taahhüdü sağlaması, son derece hatalı ve potansiyel olarak çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Ukrayna'ya verilen garantiler Rusya'nın güvenliğini ihlal ediyor" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg,Ukrayna'nın Rusya ile savaşı devam ederken NATO üyesi olamayacağını belirterek, "Müttefikler uzlaştığında ve şartlar karşılandığında Ukrayna'ya NATO'ya katılması için davet göndereceğimizi açıkça ortaya koyduk." ifadelerini kullanmıştı.

Stoltenberg'den Ukrayna'ya ret

Ukrayna'nın uyması gereken ancak eksik kaldığı konuların neler olduğu sorulan Stoltenberg, şunları söylemişti:

"İki boyut var. Birincisi savunma ve güvenlik kurumlarını ne kadar modernize edebilecekler, yolsuzlukla mücadele dahil yönetişimi nasıl güçlendirecekler. Bunlar NATO'nun her genişlemesinde değerlendirilen konular. Çünkü iyi yönetişim ve güçlü savunma ve güvenlik kurumları istiyoruz. Ayrıca NATO ile birlikte çalışabilir silahlı kuvvetler istiyoruz. Savunma ve güvenlik kurumlarının modernize edilmesi için çalışıyoruz. Çok yıllık programla da birlikte çalışabilirlik üzerinde çalışıyoruz.

Bir başka boyut da Ukrayna'da devam eden savaş. Ukraynalı askerler tüm dünyayı etkileyen cesaret gösterdiler. Ancak tüm müttefikler savaş devam ederken Ukrayna'yı tam üye yapmama konusunda hemfikir."

Zelenski tepkili

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Twitter hesabından NATO'nun tutumunu şu sözlerle eleştirdi:

"Ne Ukrayna’nın üyeliği ne de davet için bir takvim belirlenmemiş olması eşi görülmemiş ve absürt bir durumdur. Ayrıca aynı zamanda Ukrayna’yı davet etmek için ‘koşullarla‘ ilgili muğlak ifadeler eklendi. Görünüşe göre Ukrayna’yı ne NATO’ya davet etmek ne de İttifak’ın bir üyesi yapmak için bir hazırlık bulunuyor."

Kremlin ,NATO, Açıklama ,Ukrayna





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024