Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1619 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Ağustos 2023 - 04:56

Başkent Trablus kan gölüne döndü

Büyüt
Küçült
Başkent Trablus kan gölüne
Libya'nın başkenti Trablus'ta silahlı güçler arasındaki çatışmalarda can kaybı 55’e, yaralı sayısı 146’ya yükseldi. Çatışmalar sona ererken, Ulusal Birlik Hükümetinin çatışmalardan etkilenenlere tazminat ödemesine karar verildi.

Libya İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik güçleri, dün akşam ilan edilen ateşkesin ardından bölgede önlemler aldı.

Trablus’ta Başkanlık Konseyi Başkanlığına bağlı Suç ve Terörle Mücadele Birimi "Rada" ile Ulusal Birlik Hükümeti'ne bağlı "444 Tugayı" arasında iki gün süren çatışmalarda can kaybı arttı. Trablus Acil Tıp ve Destek Merkezi sözcüsü yaptığı açıklamada, çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 55’e, yaralıların sayısının ise 146’ya yükseldiğini bildirdi.

Çatışmalar sona erdi

Libya’da 444 Tugayı Komutanı Mahmud Hamza, Trablus’taki Mitiga Havalimanı’nda Rada güçleri tarafından alıkonulmuştu. Hamza’nın alıkonulmasına yönelik herhangi bir açıklama yapılmazken, iki silahlı güç arasında çatışmalar başlamıştı. Salı günü gece saatlerinde Hamza’nın tarafsız bir gruba teslim edilmesi konusunda anlaşmaya varılmasının ardından çatışmalar sona ermişti. Varılan anlaşma kapsamında Trablus'taki tüm askeri operasyonların durdurulmasına, askeri birliklerin kışlalarına geri dönmesine, kamu ve özel mülke verilen zararın değerlendirilmesine ve Ulusal Birlik Hükümetinin çatışmalardan etkilenenlere tazminat ödemesine karar verildi.

Trablus'ta kontrol silahlı grupların elinde

Trablus’un önemli silahlı gruplarından olan Özel Caydırıcılık Gücü “Rada”, Mitiga Havalimanı ve çevresindeki kıyı bölgesinin kontrolünü elinde bulunduruyor. Diğer silahlı grup 444 Tugayı ise Trablus'un güneyindeki bölgeleri kontrol altında tutuyor.

Tunus: Çatışmalardan endişe duyuyoruz

Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Trablus'taki silahlı çatışmaların güvenlik ve istikrarı yok ettiği belirtildi. Tunus'un herhangi bir dış müdahale olmadan Libya'nın kendi içinde siyasi çözüme ulaşması beklentisinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tunus, bu talihsiz gelişmelerden duyduğu derin endişeyi dile getiriyor ve diyalog diline öncelik verilmesi ile yalnızca Libya'da değil tüm bölgede güvenliğin güçlendirilmesine katkı sağlayacak barışçıl bir çözüme bir an önce ulaşılması çağrısında bulunuyor."

Arap Birliği, Libya'nın başkenti Trablus'ta meydana gelen çatışmaların, devlet kurumlarının birleşmesi ve geçiş sürecinin bir an önce seçimler yapılarak tamamlanmasının önemini yeniden vurguladığını bildirdi.

Arap Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Trablus'ta iki gün süren çatışmalardan derin endişe duyulduğu belirtilerek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.

Son dönemde Trablus'ta kısmen gözlenen istikrarı bozan şiddet olaylarının sona ermesi çağrısı yapılan açıklamada, "Çatışmalar, devlet kurumlarının birleşmesi ve geçiş sürecinin bir an önce seçimler yapılarak tamamlanmasının hızlandırılmasının önemini bir kez daha teyit ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Libya ,Trablus ,Çatışma ,Ölü ,Tazminat





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024