Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2996 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Ekim 2017 - 11:24

Peşmerge Güçleri Tartışmalı Bölege den Çekililiyor

Büyüt
Küçült
Peşmerge Güçleri Tartışmalı Bölege den
Irak a ilan edilen 24 saatlik ateşkesin ardından peşmerge güçleri tartışmalı bölgelerden çekiliyor.

Silahların 24 saat sustuğu Irak a, peşmerge güçleri Musulun kuzeyindeki köylerden ayrılıyor. Ateşkesin ardından toplantı yapan Irak ve peşmerge komutanlarının fotoğrafları, sosyal medyadan paylaşıldı.

Irak a ilan edilen 24 saatlik ateşkesin ardından peşmerge güçleri tartışmalı bölgelerden çekiliyor. Yerel kaynaklar, peşmegenin Musulun kuzeyindeki Teskopadan çekildiğini bildiriyor. Söz konusu kasabanın hemen yakınında yer alan Hristiyan köyleri Teleskuf ve Alkuş da Bağdatyönetiminin kontrolüne geçecek.

Ateşkesin ilan edilmesiyle Suriye sınırındaki Rabiada toplantı yapan komutanların fotoğrafları da sosyal medyada paylaşıldı. Masanın bir tarafından Irak Ordu komutanları oturuyor, diğer tarafta ise peşmerge komutanları var.


Irak Başbakanı Haydar el İbadi, dün akşam saatlerinde ordu birliklerine 24 saat boyunca operasyonları durdurma emri vermişti. İbadi in açıklamasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi in (IKBY) kontrolündeki sınır kapılarının Bağdata geçeceği de yer almıştı.

Bağdat yönetiminin resti ve Türkiye başta bölge ülkelerinin uyarılarına kulak tıkayan Mesut Barzani, 25 Eylülde bağımsızlık referandumuna gitmişti.

Referandumun ardından Irak ordusu peşmergeye tartışmalı bölgelerden çekilmesi için süre vermiş ve 16 Ekimde ordu birlikleri harekete geçmişti. Kerkük başta Sincar, Tuzhurmatu ve Hanekin gibi yerleri 24 saat içinde yitiren Barzani, zor durumda kalınca referandumun dondurulmasını teklif etmiş ancak bu öneri Bağdat tarafından reddedilmişti.

Kürt bölgesindeki muhalif hareketler, Barzani in istifasını istiyor. Goran Hareketi ve diğer muhalif partilerin istifa baskısı yanında Barzani Talabanilerin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile de kavgalı. Taraflar, hezimet için birbirlerini suçluyor.

MİLLİYET





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024