Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2406 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Haziran 2018 - 11:14

Gazzede Bayram Namazı Çağrısı

Büyüt
Küçült
Gazzede Bayram Namazı
Gazzedeki Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti Ramazan Bayramı namazını, gelecek cuma sabahı, Gazze sınırında kılma çağrısı yaptı.

Heyetteki Hamas üyesi İsmail Rıdvan, sınır yakınlarında düzenlediği basın toplantısında, gelecek cuma sabahı bayram namazını sınırda kılma çağrısında bulundu.

Rıdvan, Büyük Dönüş Yürüyüşü ün Filistinlilerin haklarını korumak ve 70 yıldan daha uzun süre ayrı kaldıkları topraklarına dönmeleri için gerçekleştirildiğini söyledi.

Gazzedeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, bugün yaptığı yazılı açıklamada, 29 yaşındaki Filistinli Yusuf el-Fasihin Gazze in doğu sınırında, 15 yaşındaki Haysem İmad el-Cemel ile 25 yaşındaki Ziyad Cadallah el-Berimin Han Yunus bölgesinde, İmad Nebil Ebu Derrabi in (26) ise Cibaliye kampı bölgesinde İsrail askerlerince gerçek mermiyle vurularak şehit edildiğini belirtmişti.

Gösterilerde, 9u ağır ve 117si gerçek mermiyle olmak üzere 618 kişinin yaralandığını ifade eden Kudra, bunlardan 48inin çocuk, 20sinin kadın, 2sinin sağlık görevlisi ve 5inin ise gazeteci olduğunu aktarmıştı.

Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında Nekse in 51. yılı dolayısıyla barışçıl Milyonluk Kudüs gösterisi düzenleniyor.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığı, 30 Mart a başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde 13ü çocuk, 2si sağlık görevlisi ve 2si gazeteci olmak üzere 120den fazla Filistinlinin İsrail askerleri tarafından şehit edildiğini, 7 bin 451i gerçek mermiyle olmak üzere, 13 bin 672 Filistinlinin yaralandığını duyurmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024