Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2376 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Mart 2018 - 16:57

Gavin Williamson : Rusya çekip gitsin ve çenesini kapasın

Büyüt
Küçült
Gavin Williamson :  Rusya çekip gitsin ve çenesini
Savunma Bakanı Gavin Williamson, 23 Rus diploamatı sınırdışı etmelerine Moskova ın olası misillemesi hakkında konuşurken Rusya çekip gitmeli ve çenesini kapamalı dedi.

1995 e MI6 tarafından devşirilmiş 66 yaşındaki eski Rus askeri istihbarat (GRU) albayı Sergey Skripal ile kızı Yuliya ın İngiterede sinir gazıyla zehirlenmesi vakasında Londra ın Moskovayı suçlamasıyla Soğuk Savaş havasına geri dönüldü.

İngiltere Başbakanı Theresa Mayin 23 Rus diplomatı sınırdışı etme kararını açıklamasının ardından bu kez Savunma Bakanı Gavin Williamson konuştu.

Williamson, 23 Rus diploamatı sınırdışı etmelerine Moskova ın nasıl bir misillemede bulunabileceğini değerlendirirken şunları söyledi:

RUS MİSİLLEMESİNE ASKERİ KARŞILIK SORUSU

Kasım 2017de Savunma Bakanlığına getirilmesinden beri ilk önemli konuşmasını yapan Williamson, İngiltere in karşı karşıya olduğu tehditler, savunma programının modernleştirilmesi, silahlı kuvvetlere daha fazla yatırım yapılmasının yanısıra eski Rus casus Skripalin zehirlenmesi vakasıyla ilgili atılan adımlardan da söz etti.

Gazetecilerden biri, Savunma Bakanı a Rusya, Moskovadaki İngiliz diplomatları sınırdışı edeceğini söyledi. İngiltere in buna karşı uygulayacağı ikinci misilleme paketi var mı? Ve buna askeri karşılık da dahil olabilir mi? diye sordu.

PEŞİN HÜKÜMLÜ OLMAYALIM

Askeri geçmişi olmayan bakan Williamson şu yanıtı verdi:

Bizim yaptığımıza Rusya ın ne tepki göstereceğine bakacağız. Rusya topraklarımızda kesinlikle menfur bir şey yapmıştır. Biz buna tepkimizi verdik. Açık konuşmak gerekirse Rusya çekip gitmeli ve çenesini kapamalı. Ama bizim eylemlerimize karşılık verirlerse dikkatle değerlendiririz ve seçeneklerimizi inceleriz. Ancak karşılığımızla ilgili peşin hükümde bulunmak yanlış olur.

Öncesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiliz diplomatları sınırdışı edeceğiz açıklamasında bulunmuştu.

ZAHAROVA: GİZLEMEK İSTEDİKLERİ BİR ŞEYLER VAR

Williamsonın basın toplantısında Moskovadan gecikmeden yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Facebook hesabından verdiği yanıtta, İngiliz Savunma Bakanı ın açıklamasının tonunun, Londra ın gizlemek istediği bir şeyler olduğunu gösterdiğini söyledi. İngiltere in Kimyasal Silahlar Sözleşmesi gereği kendi topraklarında kullanılan sinir gazı hakkındaki bilgiyi paylaşması gerektiği halde bunu yapmadığını belirten Zaharova, Belli ki ortaklarımız (İngiliz) gergin ve endişeli sözleriyle iğneledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024