Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3766 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2017 - 10:25

Esadın yerineMENAF TLAS mı

Büyüt
Küçült
Esadın yerineMENAF TLAS
ABD Dışişleri Bakanı Esad yönetiminin sonunun geldiğini söylemişti. Peki yerine gelecek isim kim?

Suriyeli kaynaklar, Esad rejiminin İdlibe kimyasal saldırı düzenlemesinden sonra ABD Başkanı Donald Trumpın hızlı bir refleks gösterip anında Şayrat Hava Üssü ü vurmasını, verilmiş önemli bir kararın işareti olarak görüyor. Trumpın gelişiyle birlikte ABD in, Esadı devirip yeni bir yönetimin temelini atmak istediği söyleniyor.

ESADIN YERİNE MENAF TLAS

Trump yönetimi bunu sağlamak için Suriyede Rusyayı kızdıracak hamleler yapmaya devam edebilir. Sahadan gelen bilgilere göre ABD kısa süre içinde Suriyede 1-2 kritik noktayı daha vuracak. Rus askerlerinin bu nedenle bazı kritik noktaları boşaltmaya başladığı iddia ediliyor. Esadın devrilmesi durumunda yerine geçecek olan kişinin de neredeyse belli olduğu ifade ediliyor. O ismin Suriye olaylarının başlamasıyla birlikte Fransaya sığınan eski Tuğgeneral Menaf Tlas olduğu kaydediliyor.



Batı dünyasının Esadın yerine bu ismi hazırladığını ifade eden kaynaklar, Suriye in, 100 yıl önce Fransa ın sömürgesi olduğunu, Fransa ın istediği bir ismin Batı dünyası tarafından da destekleneceğini vurguluyor. Şu an bu konu somut olarak dünya kamuoyunda dillendirilmezken, Esadın devrilmesi ve Tlasın isminin öne çıkması durumunda ise esas belirleyicinin Türkiye olacağına dikkat çekiliyor. Ankara ın tavrının geçiş döneminde Suriyeyi kimin yöneteceğinin belirlenmesinde önemli kriter olacağı ifade ediliyor.

KAYNAKVATAN



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024