Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3707 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2017 - 16:36

Almanya Bazı darbecilerin iltica başvurularını kabul etti!

Büyüt
Küçült
Almanya Bazı darbecilerin iltica başvurularını kabul
Alman basınına göre 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Almanyaya iltica başvurusunda bulunan Türk askerlerinden bazıları olumlu yanıt aldı.

WDR, NDR ve Süddeutsche Zeitungun Almanya İçişleri Bakanlığı a dayandırdığı ortak habere göre diplomatik pasaportlu Türk vatandaşlarının Almanyaya 15 Temmuz sonrası yaptığı iltica başvurularıyla ilgili ilk incelemeleri sonuçlandı ve iltica başvurusunda bulunan bazı darbeciler olumlu yanıt aldı. Alman yayın kuruluşları, haberi Almanya İçişleri Bakanlığı dan edinilen bilgiye dayandırdı.

KARAR İÇİN REFERANDUM BEKLENDİ

Alman İçişleri Bakanlığı a bağlı Federal Göç ve Mülteci Dairesi kaynakları, Alman makamlarının başvuruları sonuçlandırmak için 16 Nisandaki anayasa değişikliği referandumunu beklediğini, referandumun ardından da ilk incelemelerini tamamladığını aktardı.

RESMİ AÇIKLAMADA KABUL ETMEDİ

Ancak haberde Federal Göç ve Mülteci Dairesi in resmi açıklamasında iltica başvuruları ile referandumun ilişkilendirilmesini kabul etmediği aktarıldı.

İltica başvurusu kabul edilen darbecilerin, NATO misyonu çerçevesinde Almanyada görev yapan, ancak darbe girişimi sonrası ordudaki görevlerinden alınan diplomatik pasaportlu askerler olduğu ifade ediliyor. Ancak kaç askerin başvurusunun kabul edildiği bilgisi haberde yer almadı.

TÜRKİYENİN TAVRI

Savunma Bakanı Fikri Işık, geçen ocak ayında yaptığı açıklamada Almanyada Türk subaylarının iltica başvurularının geri çevrilmesi gerektiğini söylemişti.

KAÇ BAŞVURU VAR?

Habere göre darbe girişimi sonrasında mayıs ayı başına dek 414 asker, diplomat, hakim ve üst düzey devlet görevlisi Almanyaya iltica talebinde bulundu. Bu sayıya aile üyelerinin de dahil olduğu belirtildi.

SAYI ARTIYOR

Alman Göç ve Mülteciler Dairesi in verilerine göre Almanyaya iltica başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının sayısı 7 bin 700ü geçti. Geçen yıl, Türkiyeden yapılan başvuruların sadece yüzde 8i kabul edilmişti. Ancak Göç ve Mülteciler Dairesi den yetkililer, 2017de bu oranın artacağını tahmin ediyor.
Türk hükümetinin verilerine göre 15 Temmuzdan bu yana darbe girişimi ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile 47 binden fazla kişi gözaltına alındı. Gülen yapılanması ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile 100 binin üzerinde kamu görevlisi de açığa alındı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024