Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2601 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2018 - 10:59

ABD Hizbullah a Yaptırımlarını Genişletiyor

Büyüt
Küçült
ABD  Hizbullah a Yaptırımlarını
ABD Hazine Bakanlığı, Hizbullah üzerindeki yaptırımları genişleterek 2 kişi ve 5 kuruluşu daha yaptırım listesine dahil ettiğini duyurdu.

Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2 kişi ve 5 kuruluşun daha Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) tarafından yaptırım listesine eklendiği belirtildi.

Açıklamada, Muhammed İbrahim Bazzi ve Abdallah Safi-Al-Din adlı kişilerin ve 5 kuruluşun Özel Tanımlı Küresel Terörist Listesi e alındığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu 2 kişinin ve Bazzi ile bağlantısı olduğu öne sürülen 5 kuruluşun, Hizbullah Finansal Yaptırımları Düzenlemesinin İkincil Yaptırım Listesi e eklendiği kaydedildi.

ABD Hazine Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallaha yönelik yaptırımları genişlettiğini, aralarında Nasrallahın yardımcısı Naim Kasımın da bulunduğu 4 Hizbullah yetkilisini ise ilk defa yaptırım listesine alındığını bildirmişti.

Hazine Bakanlığı, geçen hafta yaptığı açıklamada ise 3ü İran doğumlu 6 kişiyi ve İranda kayıtlı bulunan 3 kuruluşu yaptırım listesine aldığını duyurmuştu.

Söz konusu 6 kişi ile bir kuruluşun İran Devrim Muhafızları Ordusu ile ilişkili olduğu belirtilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024