Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2234 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2015 - 05:38

Time Warner 56 milyar dolara satıldı

Büyüt
Küçült
Time Warner 56 milyar dolara
Teknoloji Haberleri › Time Warner 56 milyar dolara satıldı haberi

ABDnin en büyük medya kuruluşlarından Time Warner, 56,7 milyar dolar karşılığında Charter Communications bünyesine katılmayı kabul etti.

Time Warner, Charter Communications ile iki yıldır sürdürdüğü görüşmelerde uzlaşma sağlayarak 56,7 milyar dolarlık teklifi kabul etti. Liberty Broadbandin sahibi ve ABD in en büyük kablolu TV yayıncısı olarak kabul edilen John Maloneun desteklediği satın alım sayesinde, Charter Communications ABDdeki en büyük genişbant ve kablolu TV şirketi olacak.

New York Timesda yer alan habere göre, Charter 55 milyar doların bir kısmını nakit, geri kalan bölümünü hisse olarak ödeyecek. Hisse başına Time Warnera ödenecek miktar 195 dolar olacak. Böylece piyasa değeri yüzde 14 artan Time Warner, 78,7 milyar dolar değere ulaşacak.

İki firmanın birleşmesiyle sonuçlanacak anlaşma resmen tamamlandığında, yeni firmanın adı New Charter olacak.

İki firma, geçtiğimiz yıl yapılan görüşmelerde düzenleyici kurumların ve rakip Comcast firmasının araya girmesiyle sonuca varamamıştı. 25 eyalette 5,9 milyon haneye hizmet veren Charterın, yaptığı büyük anlaşma sonrasında Netlflix ve Apple gibi firmalarda da daha güçlü rekabete gireceği gibi, TV kanallarıyla da zorlu işbirliği süreçlerine girecek.

Charter CEOsu Thomas M. Rutledge, yapılan anlaşma sayesinde müşterilerine daha hızlı internet, en ileri teknoloji görüntü kalitesi ve ses ürünleri sunacaklarını söyledi. Rutledge, New Charterı ABDde interaktif kablolu yayıncılığın temsilcisi olarak tanımladı.

Kaynak: Al Jazeera





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024