Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3124 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Nisan 2017 - 17:04

‘Türkiyeyi siyasi denetime alma kararına’ MHP’den sert tepki

Büyüt
Küçült
‘Türkiyeyi siyasi denetime alma kararına’ MHP’den sert
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) ‘Türkiyeyi siyasi denetime alma kararına’ MHP’den sert tepki geldi.

Sputnike konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, kararın son derece yanlış ve yanlı olduğunu belirterek ”İlla onlar buyuracak biz yapacak mıyız?” dedi. Akçay, Türkiye in AB sürecini de “Bu süreç inanın kabak tadı verdi” sözleriyle değerlendirdi.

‘TÜRKİYE ALEYHİNE BİR KARAR, DÜZELTİLMELİ

Türkiye çok yoğun bir şekilde terörle mücadele verirken, bir bölücü terör örgütüyle, bir FETÖ örgütüyle mücadele ederken, milyonlarca Suriyeden gelen göçmenlere kucak açmışken AKPM in bu kararı son derece anlayışsız ve Türkiye aleyhine bir karar. Bu kararın düzeltilmesi gerekir.

‘BU NASIL BİR DOSTLUKTUR, BU NASIL İŞBİRLİĞİDİR?

Sürekli denetim halinde mi olacağız? Onlar buyuracak Türkiye yapacak. Türkiye in verdiği mücadeleye destek vermeyeceksiniz ve köstek olmaya çalışacaksınız. Terör örgütlerine kucak açmış bir Avrupa ın bunları yapması kabul edilemez. Siz terör örgütlerine kucak açıyorsunuz, Türkiye düşmanlarına yol veriyorsunuz, bu nasıl bir dostluktur veya bu nasıl işbirliğidir?

‘İLLA ONLAR BUYURACAK BİZ YAPACAK MIYIZ?

Türkiye in demokrasi karnesine yönelik eleştirilere de yanıt veren MHPli Erkan Akçay, OHALin sadece Türkiyede olmadığını, Fransada da Belçikada da olduğunu söyledi. Akçay, İlla onlar buyuracak biz yapacak mıyız? Türkiyede demokrasi var. Seçimler var, gizli oy açık tasnif var. Yani bu kararlara saygı duyacak ülkeler dedi.

‘YARDIMCI OLSUNLAR OHAL SÜRESİNİ KISALTALIM

MHPli Akçay, AKPM in Türkiye ile ilgili kararında yer alan OHALin mümkün olan en kısa zamanda kaldırılması talebiyle ilgili, Yardımcı olsunlar da bu süreyi kısaltalım. Avrupa bu konuda yardımcı olsa… Şimdi FETÖyü destekleyen ülkelerin olduğu bir AB ve bu tutumu karşısında, OHALin uzamasına da bunlar sebep oluyor diye konuştu.

‘BU SÜREÇ İNANIN KABAK TADI VERDİ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye in AB üyeliği hedefini de değerlendirdi. Akçay, Bu süreç inanın kabak tadı verdi. Şu an AKPM in karnı ağrıyor bizim de başımız ağrıyor. Karşılıklı bu düzelecek ama dediğim gibi kabak tadı verdi dedi.

‘ABNİN YANLIŞ TUTUMU BİZE BUNU ZORLUYOR

Akçay, Size göre Türkiye-AB üyeliği hedefini yeniden gözden geçirmeli mi? Cumhurbaşkanı da zaman zaman bu konuda bir referandumu gündeme getiriyor sorusuna da, Avrupa ın yanlış tutumu bize bunu zorluyor, bize bunu dayatıyor. Bu dayatmacı anlayıştan vazgeçin yanıtını verdi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024