Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 785 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Åžubat 2024 - 11:32

CHP li tüm belediye başkanları mal beyanlarını belediye binasına asacak

Büyüt
Küçült
CHP li tüm belediye başkanları mal beyanlarını  belediye binasına
CHP lideri Özgür Özel katıldığı televizyon yayınında ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklaması konusunda yöneltilen soruya "Seçilen bütün belediye başkanlarımız, 1 Nisan günü sabahı belediyelerinin girişine mal varlıklarını asacak" cevabını verdi.

 

-Ä°KÄ° DÖNEMDÄ°R HATAY'I KAZANAN BÄ°R BAÅžKAN VAR-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaÅŸkanı Özgür Özel, HalkTV'de Ä°smail Küçükkaya'nın canlı yayın konuÄŸu. Özel'in konuÅŸmalarından satır baÅŸları ÅŸu ÅŸekilde; "Hatay yanlış yapamayacağımız bir yer. Hatay'da sadece siyaset yapmıyoruz. Hatay'ın travmasına anlayış gösteriyoruz. Hatay'ın bir duygusu var, siyaset o duyguları bir yerde yok sayma iÅŸi deÄŸil o duyguları doÄŸru yönetme iÅŸi. Memleketim Manisa'da bir anket yaptık, Hatay'da beÅŸ anket yaptık. Her ÅŸeyi anketlere baÄŸlamak da doÄŸru deÄŸil ama Ä°zmir'e Manisa'ya bir heyet yolladık Hatay'a üç farklı heyet yolladık dördüncüsü de son kalan aday adaylarının hepsini genel merkezde ağırladık ilçe adayları için. Hatay BüyükÅŸehir, Türkiye'de Hatay'ı aÅŸan bir noktaya geldi. Hatay'da biz yüzde 20-30 oy alabiliyorken iki dönemdir Hatay'ı kazanan bir belediye baÅŸkanı var. Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde CHP'nin gösterebileceÄŸi en iyi aday. Ben bu kararın bu kadar ince eleyip sık dokunmasını kötü süreç yönetimi olarak düÅŸünmüyorum. DüÅŸündük, taşındık, verdiÄŸimiz karar Lütfü SavaÅŸ'la devam etme ÅŸeklinde oldu. Ben bu kararın bu kadar ince eleyip sık dokunarak olmasını kötü süreç yönetimi olarak düÅŸünmüyorum.

-HATAY'I AK PARTÄ°'YE TESLÄ°M ETMEMEK Ä°ÇÄ°N YAPTIM-

Hatay'ın kaderi, Hatay'ın muhalif seçmenlerinin elinde. AK Parti'yle CHP kafa kafaya yarışıyor. 10 puan muhalif partilerde oy var, 20'ye yakın da kararsız veya protesto seçmen var. Bu seçmen, seçimin kaderini belirleyecek. Lütfü SavaÅŸ'ı aday yapmayayım da Hatay'ı AK Parti mi alsın? Lütfü SavaÅŸ kazanıyor seçimi. Hatay'da kazanmak ve Hatay'ı AK Parti'ye teslim etmemek için yaptım." Åžu gerçeÄŸi görüyorum; neredeyse yüzde 20'lik kendiliÄŸinden bir destekten mahrum olduÄŸumuz görüyorum. Ancak oy oranında da bir artış bekliyorum, elimizdeki belediyelerin tamamını tutmak ve üstüne yenilerini tutmak istiyoruz. Ä°lk akla gelen Bursa.

-AÄžLAYA AÄžLAYA AHMET AKIN'I ÇEKTÄ°K-

Geçen seçimde Ahmet Akın adaydı ve kazanmaya gidiyordu. Ä°YÄ° Parti Balıkesir'i istedi. AÄŸlaya aÄŸlaya Ahmet Akın'ı çektik ve bir baÅŸkası konuldu. Bir baÅŸkası istedi ve onu koyduk. Hem seçimi kaybetti hem AK Parti'ye geçti. Çok deÄŸer verdiÄŸim, 'Ablam' dediÄŸim sevgili Meral AkÅŸener, siyaset iliÅŸkisinin dışında yıllarca hep beraber çalıştık, bir gün ÅŸöyle bir söylemiÅŸti; Ahmet Akın saygılı bir ÅŸekilde duruyordu, bizi göstererek, 'Bunların hiçbirine bir borcum yok ama sana bir borcum var Ahmet, ben o borcu bir gün öderim' dedi. Ahmet kazandığı büyükÅŸehiri aÄŸlaya aÄŸlaya bıraktı. Beni geçmiÅŸte Balıkesir'e ve genç arkadaşıma bir borcum vardı. Ben gereÄŸini yapıyorum der mi, benim tanıdığım Meral Hanım der. Ben böyle bir ÅŸeyi Ahmet ve Balıkesir için bekliyorum. Balıkesir ve Ahmet'le helalleÅŸme zamanı, bence sayın Genel BaÅŸkan bunu yapar."

-GEBZE'DE ERKAN BAÅž'I DESTEKLÄ°YORUZ-

Özgür Özel, Gebze'de Türkiye Ä°ÅŸçi Partisi'nin (TÄ°P) adayı Erkan BaÅŸ'ı destekleyeceklerini açıklayarak, "TÄ°P'le ÅŸöyle bir çalışma yaptık. Onlar bizi kaybettirme riski olan yerlerde aday göstermiyorlar. CHP'nin kafa kafaya çalıştığı yerlerde aday göstermiyorlar. Bir iÅŸçi kenti olan Gebze'de, ilçe belediyesinde Erkan BaÅŸ genel baÅŸkan olarak iddia ortaya koydu, kendisini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

-Ä°ZMÄ°R CHP'NÄ°N AMÄ°RAL GEMÄ°SÄ°-

"Ä°zmir'de seçimi kaybetme riski var mı?" sorusuna yanıt veren Özel, "Hayır. Ä°zmir, CHP'nin amiral gemisi olan bir yer. Ä°zmir deÄŸiÅŸim istiyor. Ä°zmir notu en kıt seçmen. Çünkü çok haklılar. Yıllardır partiyi sırtında taşıyor seçmen. Ä°zmir bir deÄŸiÅŸim istiyordu, biz bunu gerçekleÅŸtirdik" ifadelerini kullandı.

-MAL VARLIÄžINI AÇIKLAYACAK-

Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ'ın mal varlığını açıklamasına iliÅŸkin bir soruya yanıt veren Özel, "Seçilen bütün belediye baÅŸkanlarımız, 1 Nisan günü sabahı belediyelerinin giriÅŸine mal varlıklarını asacak" ifadelerini kullandı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024