Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 846 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2024 - 14:44

İmamoğlu: Particilik zamanı değil, oylarınızı bölmeyin

Büyüt
Küçült
İmamoğlu: Particilik zamanı değil, oylarınızı
İmamoğlu, Esenyurt'ta konuştu. Seçmene çağrıda bulunan İBB Başkanı "Oylarınızı bölmeyin. Particilik yapma zamanı değil. Bazıları pireye kızıp yorganı yakmak isteyebilir. Sakın buna fırsat vermeyin" dedi. 31 Mart'ı "İsrafçıların ve rantçıların tarihe gömülme vakti" olarak tarif etti.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Esenyurt’ta konuştu. İmamoğlu, seçmene 'oyları bölmeme' çağrısında bulunarak particilik yapılmaması gerektiğini söyledi. "Bazıları pireye kızıp yorganı yakmak isteyebilir. Sakın buna fırsat vermeyin" diyen İmamoğlu, 31 Mart seçimi için "İsrafçıların ve rantçıların tarihe gömülme vakti" ifadesini kullandı. 

İmamoğlu, Esenyurt’da CHP’nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ahmet Özer ile birlikte halk buluşmasına katıldı. Yazar Yaşar Kemal’in adı verilen meydanın ve Haramidere ıslahı 1. Etap kavşak düzenlemesinin açılışını da gerçekleştirdi. Etkinliğe Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban da katıldı. İmamoğlu sahneye de sözleri Yaşar Kemal’e müziği Zülfi Livaneli’ye ait “Merhaba” şarkısı ile çıktı.

BAKANLARA GÖNDERME

İmamoğlu sözlerine "Bakın Yaşar Kemal ne söylemiş? ‘Dünyanın ucunda bir gül açılmış, efil efil esen yele merhaba/ Karanlığın sonu bir ulu şafak,  sarp kayadan geçen yola merhaba’  demiş. Yaşar Kemal en sert kayasına bile bu memleketin merhaba demiş. Ben de canım ciğerim, komşum hemşerim sevgili Esenyurtlulara merhaba diyorum” cümleleriyle başladı. Meydanı dolduran vatandaşların taşıdığı pankartları tek tek okuyan İmamoğlu “Kabine İmamoğlu'na karşı” pankartını göründe “Kabine kim ya? Kabine kim? Tanıyan var mı?  Ben tanımıyorum. Ha şu Ankara'dan gelen 17 arkadaş tamam… Çıkaramadım pardon” diye espri yaptı.

"BİNA YAPMAK İÇİN DERENİN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRDİLER"

Esenyurt’a yaptıkları hizmetleri sıralayan İmamoğlu açtıkları kreş, yurt ve kütüphaneleri, bursları, anne kart ve halk sütü anlattı. Gündeme sık sık can ve mal kaybına neden olan sel baskınları ile gelen Esenyurt’a İSKİ’nin 4.4 milyar liralık yatırım yaparak alt yapısı sorunu çözdüğünü belirtti.

İmamoğlu “Bunların karnesi sıfırdı. İstanbul'un 39 otuz dokuz ilçesinde olduğu gibi Esenyurt'ta da icraatçı olduk, halkçı bir belediye olduk. Her yağmurda can ve mal kaybı oluyordu. Bunu sona erdirdik. Bunlar bina yapmak için derenin yönünü bile değiştirdiler. İmara açtılar. Biz derenin akışını normalleştirdik” diye konuştu.

"ESENYURT’U KABATAŞ’A BAĞLIYORUZ"

Esenyurt’un ilk metro hattı olan Mahmutbey-Bahçeşehir- Esenyurt metrosunun yüzde 40’ını bitirdiklerini belirten İmamoğlu şöyle konuştu:

- Bu hattı Esenkent, Ardıçlı ve Esenyurt meydandaki durağı ile vatandaşlarımızı, İstanbul Boğazı'nın kıyısına Kabataş'a bağlayacağız. Beylikdüzü -Sefaköy- Yenikapı metro hattını da göreceksiniz bu kardeşiniz yapacak. Bu kardeşimiz bizden önceki 25 yılda yapılan metro hattının yarısını 5 yılda yaptı.

- Size söz, bu kardeşiniz 10 yılda, 50 yıllık iş yapacak. İstanbul ulaşımında bir devrim olacak olan Hızray yapacağız. Sizi TÜYAP'tan, Esenyurt'tan Sabiha Gökçen'e, 75 kilometreyi 55  dakikada İstanbul'u bir uçtan öbür uca bağlayacak İstanbul tarihinin en büyük, en hızlı, ekspres metro hattını da bu kardeşimiz yapacak. Yine bu bölgede metrobüs hattının Büyükçekmece'yle eklentisini sağlayacağız.

"30 BİN KONUT MAĞDURU YARATTILAR"

İmamoğlu, “Bunların derdi ve çocuktu ve kadındı, ne anneydi, ne de gençti. Bunların tek derdi rant, rant. Başka bir dertleri yoktu. Onun için Esenyurt'ta bizden önce 30 bin konut mağduru yarattılar. Sırf bir avuç insan zengin olsun diye. Ama biz bu eksiklikleri de gidereceğiz” dedi.

"OYLARINIZI BÖLMEYİN" ÇAĞRISI 

Esenyurt’ta yeni kreşler ve kent lokantası açacaklarını duyuran İmamoğlu şöyle devam etti:

- Bunları onlar yapabilir mi? Onların aklına siz gelir misiniz? Vatandaşımız bizim aklımızda, bizim yüreğimizde. Ancak biz yaparız bunları. Onlar yapamaz. Çünkü onlar israfçı, biz icraatçıyız. Onlar rantçı, biz halkçıyız, halkçı. 31 Mart neyin tarihi? İsrafçıların ve rantçıların tarihe gömülme vakti. Hep birlikte 31 Mart'ta bunları tarihe gömmeye hazır mıyız? İsraf ve ihanet dönemini tarihe gömmeye hazır mıyız?

- Bir avuç insana asla oy verilmesine müsaade etmeyin. Oylarınızı bölmeyin. Anlaştık mı? Oylarınızı bölmeyeceğiz. Oylarımızı ve güçlerimizi birleştireceğiz. Particilik yapma zamanı değil. Biz halkçı İstanbul'un büyük ittifakıyız. Biz halkını düşünen, partiler ötesi düşünen, şehrini düşünen, insanını düşünen, bu şehrin emekçisini, işverenini, kadınını, gencini, çocuğunu düşünen büyük bir halk ittifakıyız. Bazıları pireye kızıp yorganı yakmak isteyebilir. Sakın buna fırsat vermeyin. Her zaman birleşeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız.

"ONLARIN DEVRİ BİTTİ"

- Bugün karşımızda olan güç hiç değişmedi. 2019’da bize ne yaşattı iseler aynı kişiler, hiçbir zaman dürüst ve adil olmadılar. Bugün de değiller. Demokrat değildiler. Şimdi de değiller. Onların bugüne kadar akıllarına bile gelmeyen vaatlerine sakın aldanmayın. Sakın dinlemeyin. Onların artık dönemi devri bitti. Emekliyi sefil etmediler mi? İşçiyi sefil etmediler mi? Paramızı pul etmediler mi? Bir emekli bir kahvehaneye girip çay bile içemiyor. Dolayısıyla onlar sadece kendi çıkarları için siyaset yaparlar. Biz sizin için çalışacağız. Biz milletimiz için çalışacağız. Onlar 2019’dan bugüne hiç değişmediler. Ama bizim birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Onların gözünü gördüğü tek şey çıkarları, bizim derdimiz milletimiz.

- Bir avuç israfçıya ve rantçıya fırsat vermeden biz vicdanlı, mert, akıllıca, ahlaklıca, erdemlice bir döneme hazırlık yapıyoruz. 31 Mart'ta mertlik kazanacak. 31  Mart'ta particilik değil birliktelik, bir partinin değil halkın zaferi olacak. Bu şehre, başta Esenyurt'ta, ihanet ve zulüm edenleri, vatandaşı ayrıştıranları 31 Mart'ta hep birlikte tarihe gömeceğiz. Hoşgörü ve kardeşlikle beraber kazanacağız. Yaşar Kemal diyor ki; ‘Bir toplum hoşgörüsü kadar güçlü, sağlam, haklıdır. Zulmü kadar zalim ve zayıftır.’ Onlar zulümleriyle bu şehri, bu ülkeyi bu milleti zayıflatanlardır. Bir avuç bir avuç zalim kaybedecek, halkın hoşgörüsü kazanacak. Halkın vicdanı kazanacak, vicdan ittifakı kazanacak.

İBB ,İmamoğlu ,Seçim 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024