Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2563 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Mayıs 2016 - 14:53

Polise tokat atan Sebahat Tuncele hapis cezası

Büyüt
Küçült
Polise tokat atan Sebahat Tuncele hapis

Eski HDP Milletvekili Sebahat Tuncele 2011 yılındaki Nevruz sırasında yapılan izinsiz yürüyüşe müdahale eden dönemin Şırnak Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetinere tokat atıp, hakaret ettiği gerekçesiyle Silopi Asliye Hukuk Mahkemesince tazminata mahkûm edilmişti. Çetinerin açtığı 25 bin liralık tazminat davasını kaybeden Tuncele, o dönem dokunulmazlığı olduğu için ceza davası açılamadı.

Akşam gazetesinden Hilal Yıldırımın haberine göre Tuncelin vekilliğinin sona ermesinin ardından Murat Çetiner ceza davasına başvurdu. Çetiner, Tuncelin kendisine şerefsiz diyerek hakaret ettiğini iddia etmişti.

 

5 YILA KADAR HAPÄ°S CEZASI Ä°STENDÄ°

Çetinerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonunda Tuncel hakkında Görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret suçlarından 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Silopi Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme Tuncel hakkında kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından 1 yıl hapis cezası ve 8 bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı.

CEZA Ä°NDÄ°RÄ°MÄ° YAPILMADI


Mahkeme Tuncelin suçu alenen işlediği, haksız tahrik altında bulunmadığı, suçtan dolayı herhangi bir pişmanlık göstermediği ve tekrar işlemeyeceği hususunda bir kanaat oluşmadığı gerekçesiyle cezasında indirimde bulunmadı.

Haberin Videosu BDP´li vekil BaÅŸkomiser tokatladıstartFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer5027,5027,201103,5027-2.jpg,1, 0,BDPli vekil BaÅŸkomiser tokatladı);





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024