Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2054 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mayıs 2015 - 06:31

Orduevlerinde başörtüsü önerisi

Büyüt
Küçült
Orduevlerinde başörtüsü
Politika Haberleri › Orduevlerinde başörtüsü önerisi haberi Orduevlerine başörtülü eşiyle giremeyen bir vatandaşın başvurusunu görüşen Meclis Dilekçe Komisyonu, MSBye sorunu çözün önerisi yaptı.
Star - Ankara

TBMM Dilekçe Komisyonu, askeri tesislerde düğün dışında uygulanan başörtüsü yasağıyla ilgili düzenleme yapılması konusunda Milli Savunma Bakanlığına tavsiyede bulundu. Meclis Dilekçe Komisyonu, Kocaeliden Y.B isimli bir vatandaşın dilekçeli başvurusunda, orduevi aidatının eşinin maaşından ödendiği fakat tesettürlü olması nedeniyle buralardan faydalanamadığı iddiası üzerine konuyu Milli Savunma Bakanlığı (MSB)na sordu.

MSB: Yetki Genelkurmayın

Bakanlık komisyona gönderdiği yazıda, TSKya ait sosyal tesislerin 211 sayılı TSK iç hizmet yönetmeliği, TSK orduevleri, askeri gazinolar, kışla gazinoları ve vardiya yatakhaneleri ile eğitim merkezi yönetmeliği ve TSK orduevleri, askeri gazinolar, kışla gazinoları ve vardiya yatakhaneleri ile eğitim merkezleri yönergesinde belirlenmiş esaslar dahilinde açılıp işletildiğini bildirdi. Bakanlık, yetkinin Genelkurmayda olduğunu ifade etti.

Komisyon tavsiyede bulundu

TBMM Dilekçe Komisyonu ise 2012deki yönetmelik değişikliği kadınlar arasındaki kıyafetten kaynaklanan eşitsizliğin kaldırıldığını belirterek, “Başörtülü/türbanlıların düğünlerde orduevi ve askeri tesislere girme yolu açılmıştır. Bu değişiklik düğünlerin dışında orduevi, askeri gazino ve sosyal tesislerden istifade etmek isteyen kişileri kapsamaması nedeniyle yeni hukuki uyuşmazlıklara konu olmakta ve ayrı bir eşitsizlik durumu ortaya çıkarmaktadır. Çelişki giderilmelidir” yönünde görüş bildirdi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024