Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2538 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Ocak 2016 - 11:30

MHPde tasfiye dönemi

Büyüt
Küçült
MHPde tasfiye

10 il başkanı ve 120 ilçe başkanının imzacı olduğunu gören MHP yönetimi; disiplin, ihraç, fesih ve yeni kongre taktiğiyle muhalifleri devre dışı bırakmaya hazırlanıyor.

Nevin Bilgin

MHPde Genel BaÅŸkan Devlet Bahçelinin taburcu olmasının ardından muhaliflere karşı izlenecek yaklaşım netleÅŸme baÅŸladı. Taktik olarak muhalif olarak imza atanlar için disiplin ihraç, fesihler ve yeni kongre sürecinin baÅŸlamasıyla delegeliklerin düşürülmesi saÄŸlanacak. Muhaliflerin imzaları arasında 10 il baÅŸkanı ile 120 üzerinde ilçe baÅŸkanının olduÄŸu belirtildi. Muhaliflerin 543, MHPnin ise 422 olduÄŸunu belirttiÄŸi “muhalif imzaların” incelemesi devam ediyor. Genel Merkez, noterden gelen imzalara karşı bir yanıt verilmesi konusunda yasa hükmü bulunmadığını savunuyor. Parti tüzüğünün 63. maddesindeki olaÄŸanüstü kongrenin zorunluluÄŸu konusunda “çaÄŸrılabilir” ÅŸeklinde kesin olmayan bir ifadenin kullanması önemli bir dayanak olacak. Parti kulislerde konuÅŸulanlara göre; Genel Merkez yöneticileri sahaya inerek imzacılarla bir araya gelecek. Ä°mzalarını çekmeleri istenecek. Mahkemeye yapılacak baÅŸvurunun sonucuna göre temyize gidilecek.

DİSİPLİN VE İHRAÇ

Eski milletvekilleri, delege ve teÅŸkilat mensupları hakkında inceleme baÅŸlatıldı, twitter, facebook, instegram hesaplarındaki mesajları, gazete demeçleri baÅŸta olmak üzere her türlü açıklamaları dosyalandı. Bu kiÅŸiler hakkında tüzükteki, “yapılan açıklamalarla parti yönetimine hakaret ve partinin itibarını zedelemek” hükmü uygulanacak.  Ä°kna edilebilen delegelerden geçmiÅŸe dönük istifalar alınabilecek.

PSÄ°KOLOJÄ°K ÃœSTÃœNLÃœK

İmza sayısının 543 olması nedeniyle gerekli olan 248 oy nisabının altına bu yöntemle düşülmesi mümkün gözükmüyor. Ancak muhalif imza sayısı düşürülerek psikolojik üstünlük sağlanması hedefleniyor. 10un üzerinde il başkanı ve 130a yakın ilçe başkanın imzacılar arasında yer alması bu teşkilatların feshedilerek kapatılmasını gündeme getirecek.

BASKIN KONGRE

Genel Merkezin elindeki en önemli koz ise yargı süreci devam ederken olaÄŸanüstü kongre talebinin bir ilk kongresinin beklenenden öne çekilerek düşürülmesi olacak. Parti tüzüğünün 38. maddesine dayanılarak yürütülecek planda önce Genel Merkeze baÄŸlı bir ilde tüm teÅŸkilat yöneticileri bireysel tercihe dayalı ÅŸekilde istifa ettirilecek. Veya Genel Merkez MYK kararıyla “performans düşüklüğünü” gerekçe göstererek bu teÅŸkilat yönetimlerinin görevlerine son verebilecek. Daha sonra o ilin il baÅŸkanından yeni teÅŸkilat yöneticilerini belirlenmesi istenecek. Bu amaçla önce ilçe kongreleri yapılacak bir hafta sonrasında ise il kongresi sonuçlandırılacak. Böylece hem o ildeki muhalif imzacı delegeler tasfiye edilmiÅŸ olacak hem de il kongresinde delege yapısı deÄŸiÅŸtiÄŸi için parti tüzüğüne göre olaÄŸanüstü kongre talebi otomatikman düşmüş olacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024