Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2951 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ekim 2017 - 10:47

Melih Gökçek istifa edecek mi?

Büyüt
Küçült
Melih Gökçek istifa edecek
Pazar günü Melih Gökçekin makamını topladığı, pazartesi ya da salı günü istifa edeceği haberleri üzerine kulislerde bir numaralı gündem maddesi Melih Gökçekin istifa edip etmeyeceği.

Ak Partide belediyelerde başlayan görevden alma ve istifa iddiaları, il başkanlarına uzanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu değişiklikleri kendileri yapmadığı takdirde 2019 seçimlerinde halkın bunun hesbaını soracağını söylemişti. Tartışmalar sürerken en dikkat çekici konu ise Melih Gökçekin istifa edip etmeyeceğiydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökçek için Topbaş gibi nezaket gösterir ifadeleri sonrasında ise Pazar günü Melih Gökçekin makamını topladığı, pazartesi ya da salı günü istifa edeceği haberleri yayıldı.

Hürriyet en Abdülkadir Selvi konu ile ilgili şunları yazdı:

GÖKÇEK DİRENİYORDU

Gökçek ve AK Parti açısından zor bir süreç yaşanıyor. Gökçek, görevi bırakması yönündeki telkinlere karşı direniyordu. “Çoluğuma çocuğuma ne anlatacağım, yolsuzluğum mu var, FETÖcü müyüm, neden istifa edeceğim” diye itiraz ediyordu. 10 gün içinde görevini bırakması yönündeki talepler karşısında, “İstifa etmeyeceğim, beni görevden alsınlar” diye karşılık veriyordu.

ERDOĞAN SUHULETTEN YANA

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğanın kararlılığı üzerine son günlerde bir yumuşama belirtisi seziliyordu. Hafta sonu ise istifa edeceği haberleri gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK toplantısında, “Melih Beyle son bir kez daha konuştum. Gereğini yapacak” demişti. AK Parti bu işi suhuletle çözmek istiyor. Ama kolay bir iş değil. Ancak Erdoğan bu konuda kararlı, geri vitesi yok. “Gereğini yapmayan olursa biz gereğini yapacağız” diyor.

GÖKÇEKİ KİLİTLEME

Gökçek konusunda başka bir hareketlilik ise AK Parti Ankara İl Başkanlığı da yapılan bir toplantı oldu. Gökçek direnmeye başlayınca, Ankara İl Başkanlığı da belediye meclis üyeleri ile toplantı yapılarak, belediye meclisinde karar alınmaması istendi. Bu, Gökçekin kilitlenmesi anlamını taşıyordu. Gökçek, bu adımın ne anlama geldiğini gördü.

AK PARTİNİN DİRENEN BAŞKANLAR İÇİN FORMÜLÜ

AK Parti istifa etmemekte direnen belediye başkanları için bir yol haritası belirledi. Buna göre direnen başkanlar için ikna çabaları son ana kadar sürdürülecek ancak bu mümkün olmadığı takdirde ihraç yoluna gidilmeyecek.

NEDEN İHRAÇ EDİLMİYORLAR?

İhraç edildiği zaman belediye başkanlığı görevini sürdürdüğü için bu yol tercih edilmedi.

BAKANLIK DEVREYE GİRECEK

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması yöntemi benimsendi. Eğer bu hafta içinde Gökçekin istifası netleşirse sırada Balıkesir ve Bursa Belediye Başkanları var. Erdoğan, MYK toplantısında bu sürecin uzamasının partiye zarar vereceğini belirterek kasım ayına kadar sonuçlandırılmasını istedi.

GÖKÇEKİN FORMÜLÜ

Bu arada Gökçekin görevi bırakmamasının perde arkası aralanmaya başladı. Gökçek, Erdoğanla görüşmesinde, “Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz” demişti. 2019 yerel seçimlerine kadar görevini sürdürmeyi istiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise o görüşmede Gökçeke hatalarını sıralayıp, “Bu işi fazla uzatma, istifa et” karşılığını vermişti. Erdoğan ile görüşmeden sonra istifasını açıklamaması Gökçekin, Kadir Topbaş gibi sessiz sedasız bir şekilde çekilmeyeceğini gösterdi. Kendisine yakın isimlere, 2019a kadar görevinin başında olduğu, Erdoğanın kendisine 2019dan sonra aday olmayacağını kuvvetli bir şekilde hissettirdiği haberlerini sızdırdı. Hiçbiri doğru değildi. Bu Erdoğanın önerisi değil, Gökçekin zaman kazanma formülüydü.

KÜLLİYEDEYKEN MAKAM ODASINDA GİBİ DAVRANMIŞTI

Aslında Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğanla görüşmesinin de gizli kalmasını istiyordu. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de olmasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi deki makam telefonu üzerinden konferans yaptırarak irtibat kurduğu gazetecilere, “Ben belediyede çalışıyorum. Cumhurbaşkanı ile görüşme yok. Nereden çıkarıyorsunuz” diye tepki gösteriyordu. Bu görüşmeleri yaptıktan birkaç dakika sonra Cumhurbaşkanı ile görüşmesi başladı.

İSTİFA KARARI ALDI

Gökçekle ilgili sürecin kolay olmayacağı biliniyordu. Öyle de oldu. Ama sanıyorum Gökçek krizinde sona gelindi. Erdoğanı ikna edemeyeceğini anlayan Gökçekin istifa kararı aldığı söyleniyor.

PEKİ YERİNE KİM GELECEK?

Peki Gökçek giderken yerine kim gelecek? İbre şimdilik Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryakiden yana.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024