Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3284 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Åžubat 2015 - 10:33

Kıbrısta iki bölgeli federal bir çözümü destekliyoruz

Büyüt
Küçült
Kıbrısta iki bölgeli federal bir çözümü

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistanın ve Kıbrıs Cumhuriyetinin güvenliğinin ve uluslararası alandaki yerlerinin Adadaki sorunun çözümüyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimini ziyaret eden Çipras, Rum meclisinde yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununa değinerek, Atinanın Adada oldubittileri kabul etmediğini belirtti.

Helenizm tarihinin ve gelecekle ilgili mücadelenin Yunanlılar ile Rumları birleştirdiğini ifade eden Çipras, Yunanistanın ve Kıbrıs Cumhuriyetinin güvenliği ve uluslararası alandaki yerleri Kıbrıs sorununun çözümüyle bağlantılıdır. Atina oldubittileri kabul etmiyor dedi.

Çipras, Yunanistanın Kıbrısta iki bölgeli, iki toplumlu federal bir çözüm sürecini desteklediğini belirterek, Kıbrıs Cumhuriyetinin varlığını tanımayan Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik hiçbir biçimde uluslararası konferans kabul etmediğini kaydetti.

Konuşmasında, Kıbrıslı Türklere Türkiyenin politikalarına uymamaları çağrısında bunan Çipras, buna rağmen Ankara ile diplomatik kanalların açık tutulması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Yunanistan Başbakanı Çipras, Güney Kıbrıs ziyareti kapsamında, Rum siyasi partilerinin liderleri ve Başpiskopos Hrisostomos ile de görüştü. Daha sonra, 1955-1959 yıları arasında İngiltereye karşı bağımsızlık mücadelesi verirken hayatlarını kaybeden EOKAcıların mezarlığının bulunduğu Merkezi Cezaevine giden Çipras, burada düzenlenen dini ayine katılarak EOKA anıtına çelenk bıraktı.

Çipras, yarın da Kıbrıs Barış Harekatında ölen Yunan askerlerinin gömülü bulunduğu Egkomideki mezarlığa gerçekleştireceği ziyaretin ardından İtalyaya hareket edecek.

Çarşamba günü de Paris ve Brükseli ziyaret edecek olan Çipras, Avrupalı liderlere yeni Yunan hükümetinin borçlar konusundaki düşüncelerini aktaracak. Çiprasın Avrupa temasları sırasında Avrupalı liderlerden hükümetinin yeni bir kurtarma programı hazırlamasına zaman tanınması için destek istemesi öngörülüyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024