Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3642 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2018 - 15:37

İNCE: Kudüs sadece Filistinle, İsraille ilgili bir yer değildir. dedi.

Büyüt
Küçült
İNCE: Kudüs sadece Filistinle, İsraille ilgili bir yer değildir.
Muharrem İnceden Kudüs açıklaması CHP in cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ABD in Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüse taşımasına ilişkin, ABD in bu tavrı, Ortadoğuya barış getirmez. Yanlış bir iş yapıyorlar. Kudüs sadece Filistinle, İsraille ilgili bir yer değildir. dedi.

Konya ın Ereğli ilçesindeki Yunus Emre Meydanı da toplanan vatandaşlara seslenen İnce, Kudüsün Müslümanların gönlünde yeri olan önemli bir şehir olduğunu söyledi.

ABD in Kudüs tavrının yanlış olduğunu belirten İnce, ABD in bu tavrı, Ortadoğuya barış getirmez. Yanlış bir iş yapıyorlar. Kudüs sadece Filistinle, İsraille ilgili bir yer değildir. Kudüs Müslümanlar için mübarek yerlerden birisidir. Kosovadaki Müslümanı da ilgilendirir, Ereğlidekini de Yalovadakini de ilgilendirir, Kırcaalidekini de. Gönlünde yeri vardır Müslümanların. Yapılan iş yanlıştır. 1980de Birleşmiş Milletlerin, kutsal Kudüs şehrinin statüsü ve karakterini değiştirme diye kararını bir kez daha hatırlatıyorum. Daha geçtiğimiz günlerde 128 devlet, ABD in bu kararını kabul etmemişti, hayır demişti. Bu tür davranışlarla yeni çatışma ortamlarının olması kaçınılmazdır. Bölgede yeni gerginlikleri, yeni çatışmaları doğurabilir bu. ifadelerini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024