Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2016 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2015 - 06:40

İlk raund Baykalın

Büyüt
Küçült
Ä°lk raund
Politika Haberleri › İlk raund Baykalın haberi Baykalın Cumhurbaşkanıyla görüşmesinin ardından başlayan Baykal-Kılıçdaroğlu geriliminde geri adım atan Kılıçdaroğlu oldu. Baykalın TBMM Başkanlığına adaylık talebine Kılıçdaroğlu yeşil ışık yaktı.
Star - Ankara

CHPde Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan görüşmesiyle başlayan kriz, Baykalın Meclis Başkan adaylığıyla farklı bir boyut kazandı. CHPde şimdi Meclis Başkanlığı plakası olan 001 için tartışma yaşanıyor. Baykalın, Erdoğan ile görüşmesinin ardından parti içinden gelen eleştiriler yüzünden adaylığının tehlikeye girdiği çıkışının yanı sıra Kılıçdaroğlunu görüşme öncesi aradığına ilişkin kayıtlarla ısrarının arkasından Kılıçdaroğlu geri adım atarak Baykalı görüşmeye davet etti. Görüşmede Baykalın resmen adaylık talebini ilettiği, Kılıçdaroğlunun ise bugün toplanması beklenen MYKda değerlendirecekleri yanıtını verdiği öğrenildi. Kulislerde Baykalın adaylık ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Baykaldan yıpratılma tepkisi

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile görüşmesi öncesi KılıçdaroÄŸlunu aradığını ancak gece ulaÅŸamadığını açıklayan Baykala KılıçdaroÄŸlunun nasıl ulaÅŸamadığını anlamadığı yanıtı ikilinin arasını açtı. Baykal yeni bir açıklama yaparak “Aradığım saat belli, bunların kayıtları baz istasyonlarında da var” dedi. Baykal önceki akÅŸam milletvekilleriyle yapılan toplantıda ise söz alarak hem KılıçdaroÄŸluna hem de parti yöneticilerine sert eleÅŸtirilerde bulundu. Kendisi hakkında yapılan olumsuz deÄŸerlendirmelerin Meclis BaÅŸkan adaylığını engellemeye yönelik olduÄŸunu savunan Baykal, parti içinden yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.

Tansiyonu düşürme çabası

KılıçdaroÄŸlu dün de Baykalı Meclisteki makamına davet ederek 1 saat 20 dakika görüştü.  KılıçdaroÄŸlunun bu hamlesi ‘Baykalın KılıçdaroÄŸluna geri adım attırdığı yorumlarına neden oldu. Görüşmede Baykalın Meclis BaÅŸkanlığına aday olma isteÄŸini aktardığı, KılıçdaroÄŸlunun da net bir yanıt vermeyerek, bugünkü MYKda deÄŸerlendireceklerini söylediÄŸi ifade edildi. CHPli milletvekillerinin büyük bölümü ise Baykalın adaylığına karşı çıkıyor.

ARAMA KAYDINI AÇIKLAYACAK MI

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile görüşmesi partide krize neden olan Deniz Baykalın bugün bir basın toplantısı düzenleyerek iddialara yanıt vereceÄŸi, arama kaydını açıklayacağı öne sürüldü. Ancak kurmayları Baykalın böyle bir toplantı yapacağını doÄŸrulamadı. Baykal, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile görüşmeden önce Kemal KılıçdaroÄŸlunu haberdar etmek için gece üç kez aradığını ertesi sabah da yeniden aradığını ancak ulaÅŸamadığını, özel kalem aracılığıyla konuÅŸabildiÄŸini söyleyince KılıçdaroÄŸlu, “Neden ulaÅŸamadığını ben de anlamadım, tam tersine o gece 24.00ten sonra da ayaktaydım ve uyumuyordum” yanıtını vermiÅŸti. Baykal ise “Aradığım saat belli, bunların kayıtları baz istasyonlarında da var” demiÅŸti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024