Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3067 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Åžubat 2015 - 11:39

HDP heyeti Kandile gitti

Büyüt
Küçült
HDP heyeti Kandile

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile son olarak çarşamba günü görüşen Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti çözüm süreciyle ilgili görüşmeler için Kandile gitti. Ana gündem Mecliste ertelenen iç güvenlik paketi ve müzakerelere geçilmesi noktasında gelinen son durum var.

İlgili Haber Başbakanlıkta sürpriz görüşme


Hükümet ile HDP heyeti arasında son günlerde görüşmeler hızlanmış durumda.

Ancak hükümet sorunun kaynağı olarak Kandildeki örgüt yönetimini işaret ediyor.

HDP ile hükümet arasında yapılan son görüşme sonrasında, iç güvenlik paketinin Meclis Genel Kurulundaki görüşmeleri bir hafta daha ertelenmişti. Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan olmak üzere hükümet üyeleri paketin yasalaşması konusunda kararlılıklarını dile getirirken, HDPnin beklentisi temaslar sonrasında paketin toplumsal olaylara müdahaleye ilişkin maddelerinin tasarı metninden tümüyle çıkarılması.

HDPden alınan bilgilere göre, PKKnın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan ile devlet yetkilileri arasında varılan anlaşma gereği müzakerelerin ocak ayı başında başlaması gerekiyordu. Ancak takvim bazı konularda hl anlaşma sağlanamadığı için hayata geçmedi. HDP ise hükümetten somut adım beklentisi içinde.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024